Tampereella viikonloppuna liittokokoukseen kokoontuvat vapaa-ajattelijat ilmaisevat tyytyväisyytensä yhteiskunnallisen keskustelun suunnasta. Keskusteluun on Vapaa-ajattelijain liiton mukaan noussut monia vapaa-ajattelijoiden ajamia tavoitteita.
”Vihreiden puoluekokouksessaan hyväksymä kanta, että valtio kohtelee kaikkia maailmankatsomuksia tasavertaisesti, on kuin suoraan Yhdenvertainen Suomi -kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloite vaatii, että Suomen valtion on kohdeltava kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti sekä oltava neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Vihreät vaativat myös lasten ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kieltämistä. Tämäkin asia on ollut pitkään vapaa-ajattelijoiden tavoite”, Vapaa-ajattelijain liitto ry toteaa tiedotteessaan.
Liiton mukaan myös apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ja perustuslakivaliokunnan päätökset antavat oikeansuuntaisen signaalin.
”Uskonnon harjoittaminen ei kuulu peruskoulujen ja päiväkotien tehtäviin. Vapaa-ajattelijoiden tavoitteena on ollut, että uskonto ja vakaumus on saatava pitää yksityisasiana”, liitto toteaa.
Myös yleiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuvat poliitikot ja kirkon ihmiset ovat Vapaa-ajattelijain liiton mukaan omissa puheenvuoroissa kommentoineet vapaa-ajattelijoiden esille nostamia arvoja.
”Piispat ovat aktiivisesti kommentoineet uskonnon yksityisyyttä, valtion neutraaliutta suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin, samoin osansa on saanut vaatimus yhdenvertaisuudesta.”
– Olemme selvästi saaneet Suomen liikkeelle näissä uskontoon ja vakaumuksiin liittyvissä ihmisoikeusteemoissa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätösten soveltaminen täysimääräisesti Suomessa odottaa vielä itseään. Vapaa-ajattelijoiden tavoitteena on tuoda eurooppalaista ihmisoikeusajattelua Suomeen, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma tiedotteessa.
Ilmoita asiavirheestä