”Tuon seurakuntaan terveiset ruuhkavuosien arjesta”

Keuruun seurakunnan luottamushenkilö, yrittäjä ja suurperheen äiti Taru Ollikainen kokee olevansa etuoikeutettu saadessaan olla seurakunnan päättäjä. Vastuunkantajan on kyettävä tekemään myös kipeitä päätöksiä, hän sanoo.

Kuka olet ja miltä paikkakunnalta? Millaisessa luottamustehtävässä palvelet?

Olen Taru Ollikainen, kuuden lapsen äiti ja yrittäjä Keski-Suomesta, Keuruulta. Palvelen luottamustehtävissä Keuruun seurakunnassa, kirkkovaltuustossa, kirkkoneuvostossa sekä Kasvun johtokunnan puheenjohtajana.

Miksi lähdit seurakunnan luottamushenkilöksi? Mihin haluat vaikuttaa?

Seurakunnan kerhot ovat minulle tuttuja jo omasta lapsuudesta, äitini oli kerho-ohjaajana seurakunnassamme. Omien lasten myötä oli tuttua ja turvallista lähteä seurakunnan tapahtumiin ja kerhoihin mukaan. Luontevalta tuntui myös lähteä ehdokkaaksi ja koenkin olevani etuoikeutettu, kun saan toimia seurakunnassa myös luottamushenkilönä.

Itselleni on tärkeää saada seurakunnassa kuuluviin lasten ja nuorten ääni. Elän myös elämäni ruuhkavuosia. Äitinä, vaimona, tyttärenä, ystävänä ja yrittäjänä pyrin tuomaan seurakuntaan terveisiä ihan tavallisesta arjesta ja taas toisin päin, vien terveisiä seurakunnasta ihan tavalliseen elämään.

Kuinka kauan olet palvellut seurakunnan luottamustehtävissä?

Aika etenee siivillä… Kuluva kausi on toinen valtuustokauteni, ensimmäisellä kaudella olin kirkkovaltuustossa sekä jäsenenä Kasvun johtokunnassa.

Millaiset ominaisuudet ovat luottamushenkilölle tärkeitä? Kenelle tehtävä sopii?

Kyky tehdä yhteistyötä, suvaitsevaisuus ja empaattisuus ovat ominaisuuksia, joita toivoisin monen vaalivan ihan arkielämässäkin. Ne ovat luottamushenkilölle erityisen tarpeellisia. Luottamustoimi sopii kaikille, jotka haluavat yhdessä erilaisten ihmisten kanssa kehittää oman seurakunnan toimintaa. Tärkeää on pystyä tekemään joskus itselle vaikeita päätöksiä, jotka kuitenkin tukevat ja vahvistavat omaa seurakuntaa.

Mitä ajattelet uskonnon ja politiikan yhdistämisestä?

Uskonto ja politiikka eivät ole ihannepari, mutta sietävät varmasti toisiaan. Koen tärkeäksi, että seurakunnan luottamushenkilöt pyrkisivät kaikissa päätöksissään näkemään seurakunnan yhteisen merkityksen ja tärkeyden.

Mikä on ollut sinulle vaikein tehtävä tai päätös luottamushenkilönä? Entä mieluisin?

Säästö- ja sopeuttamistoimenpiteet ovat usein vaikeitakin, mutta niitä on pystyttävä tekemään, jotta seurakunnan talous pysyy terveellä pohjalla. Entisenä pankkilaisena pyrin näkemään talouteen liittyvät asiat kokonaisuutena ja ajattelemaan päätöksiä pitkällä tähtäimellä.

Erityisen mieluisa päätös on ollut leirikeskus Isohiekan salibandy/sählykentän rakentamispäätös.

Mitä kirkon jäsenyys sinulle merkitsee?

Kirkon jäsenyys merkitsee minulle turvaa ja luottamusta. Jo lapsuuskodista asti kulkenut usko on minulle tärkeä ja rakas asia elämässäni. Elämän eri käännekohdissa kirkon jäsenyydellä on ollut minulle ja perheelleni iso ja merkittävä rooli, niin surussa kuin ilossakin, arjessa ja juhlassa.

Oletko mukana jossain seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa? Missä?

Tällä hetkellä harmittavan vähän ehdin mukaan vapaaehtoistoimintaan. Perhepiirissä aikoinaan olimme koko perheellä mukana.

Edellinen artikkeliDiakoniatyöntekijä irtisanottiin Oulun hiippakunnassa
Seuraava artikkeliMatias laskeutuu Senaatintorille vapunpäivänä