Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) työ Aasiassa vahvistuu tämän vuoden aikana, järjestö kertoo tiedotteessaan.
Sansan mukaan uusia avauksia ovat muun muassa naisten radio-ohjelmat Kazakstanissa, mobiilisovellusten kehittäminen Kiinassa ja Mongoliassa sekä arabiankielisille pakolaisille suunnatun tv-kanavan tukeminen.
Sansa tekee ja tukee kristillisiä radio- ja televisio-ohjelmia, nettisisältöjä ja mobiilisovelluksia kaikkiaan 36 kielellä. Uutena kielenä on Kazakstanissa puhuttu kazakki. Sansa tukee kumppaninsa, medialähetysjärjestö TWR:n tuottamaa kazakinkielistä radio-ohjelmaa Naiset toivon lähteellä.
”Radio on yksi parhaista kanavista tavoittaa kazakstanilaisia, mutta ohjelmaa voi kuunnella myös netissä ja mobiilisovelluksella”, tiedotteessa todetaan.
– Medialähetystyön näkymät ovat hyvät. Mobiililaitteet ovat jo niin yleisiä, että jopa monet lähellä köyhyysrajaa elävät ihmiset pääsevät nettiin ja hakemaan tietoa. Kristinusko myös kiinnostaa monia, kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala sanoo tiedotteessa.
Vuonna 2017 Sansa tukee mobiilisovellusten tekemistä muun muassa Kiinassa ja Mongoliassa, ja neuvotteluja käydään myös venäjänkielisestä sovelluksesta. Lisäksi tekeillä on suomenkielinen Domini-sovellus, johon Kirkon Mediasäätiö on myöntänyt 10 000 euron tuen, lähetysjärjestö kertoo.
Sansa ryhtyy tukemaan yhteistyökumppaninsa, satelliittitelevisio SAT-7:n myöhemmin tänä vuonna aloittamaa koulutuskanavaa, SAT-7 Academya. Lähetysjärjestön mukaan uuden kanavan toivotaan auttavan pakolaiskriisistä ja monin paikoin myös tasokkaan koulutuksen puutteesta kärsiviä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asukkaita.
Kuva: Medialähetys Sanansaattajat
Lue myös:
Sansalla on kaksi miljardia potentiaalista kuulijaa
Ilmoita asiavirheestä