Räsänen puolusti kirkolliskokouksessa lähetystyötä

Kirkollisista asioista vastaava sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) nosti kirkolliskokouksen valtiovallan tervehdyksessään esille voimakkaasti suomalaisten lähetysjärjestöjen työn. Räsänen viittaisi myös käynnissä olevaan seurakuntavaalikampanjaan toteamalla, että olisi ylimielistä ajatella hyvän tekemistä vain kirkon yksinoikeutena.

– Kehotus hyvän tekemiseen kuuluu kaikille ihmisille, monissa yhteisöissä tehdään hyvää ja pyritään hyvään. Kirkon ainutlaatuinen missio on pitää esillä sanomaa siitä, että hyvän tekemisessä epäonnistuneet ja pahantekijät saavat syntinsä anteeksi. On mahdollisuus saada anteeksi ja antaa anteeksi. Tässä on perusta myös sovinnolle, rauhalle ja yhteydelle ihmisten ja kansojen kesken, puhutaanpa sitten suomalaisten perheiden kriiseistä tai kaukaisten maiden konflikteista, Räsänen sanoi.

Seurakuntavaalien tunnus on Usko hyvän tekemiseen.

Räsänen viittasi myös kahden Kansanlähetyksen työntekijän murhaan Afganistanissa viime kesänä.

– Yksi pysäyttävimmistä kokemuksista työurallani ministerinä oli kun valtioneuvoston puolesta olin ottamassa vastaan kahta karua ruumisarkkua Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kesänä. Seija Järvenpään ja Kaija Martinin elämäntyön arvo lähetysjärjestön lähettäminä avustustyöntekijöinä tuli traagisella tavalla laajasti tunnetuksi ja tunnustetuksi heidän väkivaltaisen kuolemansa jälkeen ja sen johdosta. Vaikka he työskentelivät maassa, jossa uskonnonvapaus on hyvin rajoitettu, he tekivät sitä Jeesuksen lähetyskäskyn ja evankeliumin tähden. Tunnustuksensa naisten, lasten ja muiden heikossa asemassa olevien lähimmäisten auttamisesta vaarallisissa oloissa antoivat niin Heratin kuvernööri, Suomen afgaanijärjestö, Tasavallan presidentti, kehitysyhteistyöministeri kuin laajasti suomalainen media. Viesti oli että tämän työn täytyy saada jatkua, Räsänen sanoi.

Räsänen myös muistutti suomalaisen lähetystyön perustuvan lähetysjärjestöjen toimintaan.

– Toivon, että myös tulevaisuuden kirkossa säilyy vahvana tämä lähetystyön perusta, kansalaisyhteiskunnasta nouseva seurakuntalaisten sydämen sitoutuminen lähtemiseen ja lähettämiseen, esirukoukseen ja omasta antamiseen suuren lähetysnäyn toteuttamiseksi.

Edellinen artikkeliKomitea pohtimaan kirkon organisaation täysremonttia
Seuraava artikkeliPuolan juutalaisten historian museolle ensimmäinen Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto