Perussuomalainen -lehdessä julkaistussa kirjoituksessa väitetään Helsingin ja erityisesti Kallion, Alppilan, Vallilan, Sörnäisten, Kumpulan ja Käpylän kaupunginosissa muhivan ”punavihreä kupla”, jonka asukkaiden ei tarvitse ymmärtää muun Suomen ajatusmaailmaa.
”Elämäntapa tässä punavihreässä kuplassa poikkeaa monessa suhteessa elämästä muualla Suomessa. Kuplan sisäpuolelta katsottuna suomalaista yhtenäiskulttuuria ei ole olemassa, koska oma elämäntapa on niin erilainen kuin kuplan ulkopuolella”, toimittaja Marko Hamilo kirjoittaa.
Punavihreän kuplan asukkaiden tuntomerkeiksi hän mainitsee esimerkiksi sen, että he ymmärtävät homoja, mutta eivät sitä että suomalaisella pitäisi olla oikeus omistaa ase. Hän mainitsee myös, että Suomen 15 homobaarista viisi sijaitsee kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta.
Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalon Hamilo mainitsee kannattaneen seksuaalivähemmistöjen asiaa jo 1990-luvulla.
Oletko punavihreän kuplan pappi, Teemu Laajasalo?
– Kirjoitus on tärkeä ja sen kärki osuu osittain kipeästikin maaliin. On aina riski siihen, että pyöritään samanmielisten kanssa eikä ymmärretä erilaisuutta. Riski on sama Kannuksessa ja Kalliossa, kommentoi kesälomalta tavoitettu Laajasalo Kotimaa24:lle.
Laajasalo ei kuitenkaan näe yhtä voimakasta kalliolaisuuden erityistä syntiä tai salaliittoa, kuin Marko Hamilo.
– Kirkon pitää olla kaikkien kirkko. Helposti syntyy harha myös seurakunnan sisällä, että kaikki ovat vin liberaaleja tai vastaavasti johonkin tiettyyn herätysliikkeeseen kallellaan olevia. Kallion seurakunta on aidosti todella moninainen. Jos sekakuoromainen ääni ei riittävästi Kalliosta kuulu, on joillain liian vähän tilaa, Teemu Laajasalo jatkaa.
Lue Marko Homilon kirjoitus täältä.
Testaa Helsingin Sanomien leikkimielisellä testillä, sijoitutko itse Kallion kuplaan vai sen ulkopuolelle.
Kuva: Jani Laukkanen
Ilmoita asiavirheestä