Kirkon työehto­neuvottelut käynnissä – kristillisille järjestöille ja ortodoksi­kirkolle jo sopimus

Sopimusneuvottelut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon uudesta virka- ja työehtosopimuksesta ovat parhaillaan käynnissä. Neuvottelut etenevät yhteisen työsuunnitelman mukaisesti, ja tavoitteena on saada neuvottelutulos aikaiseksi nykyisen sopimuskauden loppuun 28. helmikuuta mennessä.

Erityinen kysymys neuvotteluissa on elokuun alussa voimaan tuleva lakimuutos perhevapaasta ja sen soveltaminen työehtosopimukseen.

Kirkon alan pääsopijaosapuolet ovat työnantajaa edustava Kirkon työmarkkinalaitos sekä työntekijöitä edustavat JUKO, Kirkon alat ry ja Kirkon alan unioni.

Kaksi sopimusta jo solmittu

Kirkon sopimuksen ulkopuolella on alkuvuodesta neuvoteltu työehtosopimukset sekä kristillisille järjestöille että ortodoksiselle kirkolle.

Kristillisten järjestöjen uusi työehtosopimus on voimassa 1.2.2022–31.1.2024. Järjestöjen paikallisesti sovittava palkankorostus on 1,9 prosenttia. Mikäli paikalliseen sopimukseen palkankorotuksista ei päästä 1.4. mennessä, palkkoja korotetaan 1.5. lukien 1,3 prosentin suuruisella yleiskorotuksella ja 0,6 prosentin suuruisella työnantajaerällä.

Kristillisten järjestöjen työehtosopimuksen osapuolia ovat AKI-liitot, Kirkon alat sekä Palvelualojen työnantajat PALTA.

Ortodoksisen kirkon työehtosopimus on myös kaksivuotinen. Palkankorotus on samansuuruinen kuin järjestöillä eli 1,9 prosenttia.

Ortodoksisen kirkon työehtosopimuksen osapuolia ovat Kirkon alat ja Palvelualojen työnantajat PALTA.

Sekä järjestöjen että ortodoksisen kirkon sopimukseen kuuluu, että perhevapaauudistuksen soveltamisesta neuvotellaan erillisessä työryhmässä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kirkon työehtoneuvottelut käynnissä – kristillisille järjestöille ja ortodoksikirkolle jo sopimus

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAmmatti­järjestö: Kirkko­herran suku­puolittuneesta virka­nimikkeestä luovuttava
Seuraava artikkeliMessianismin aate saa Venäjän uskomaan erityiseen tehtäväänsä maailmassa

Ei näytettäviä viestejä