Kansanedustaja: Vaihtoehtohoidot ja koululääketiede tukevat toisiaan

Jalonen Ari205Markku Myllykangas pitää eduskunnassa Perussuomalaisten ryhmähuoneessa järjestettävää tilaisuutta puoskaroinnin lobbaamisena.

Tapahtuman järjestävät kansanedustajat Johanna Jurva ja Ari Jalonen. Tilaisuuden kutsukirjeen mukaan tapahtumasta voi kysyä lisätietoja heidän lisäkseen Suomen Luontaisterveyden Liiton eli nykyisen Suomen Terveysjärjestön puheenjohtajalta. Kotimaa24:n haastattelema Jalonen toteaa kuitenkin, että vain kansanedustajat vastaavat tapahtumasta.

Jalosen mukaan tilaisuuteen on kutsuttu nimenomaan niitä kansanedustajia avustajineen, joilla esimerkiksi eri vaalikoneissa on ollut myönteinen näkemys vaihtoehtohoidoista.

– Avustaja teki kutsulistan, Jalonen sanoo.

Jalosen edustakunta-avustaja Mervi Kukkonen on Suomen Terveysjärjestön hallituksen varajäsen.

– Kaikki ovat kansanedustajien asioita ja avustaja tekee niitä asioita mitä edustaja sanoo, Jalonen kommentoi yhteyttä.

– Olen siviiliammatilta paloesimies, ambulanssikuskina ollut monet vuodet. Tiedän lääketieteen puolen kohtalaisen hyvin. Jonkin verran tiedän myös luontaistuotteista, vaihtoehtohoidoista, perinnehoidoista. Mielestäni nämä asiat eivät ole toisiaan poissulkevia. Tavoitteena on saada mahdolliseksi, että nämä toimivat yhdessä toisiaan tukien, ei toisiaan pois sulkien. Molemmissa on hyviä ja huonoja hyviä puolia, Jalonen sanoo.

– Esimerkiksi ravinnolla, vitamiineilla ja ennaltaehkäisyllä vältetään sitä, ettei tarvitse niin paljon lääkkeitä käyttää, hän toteaa ja näkee myös että perinnehoidot voivat auttaa ihmisiä.

Mitä ovat koululääketieteestä mainitsemanne huonot puolet?

– Aina kun mennään lääkitsemään jotain asiaa, lääkeannos pitää olla sellainen, että se vaikuttaa sairauteen, mutta siinä on usein negatiivisiakin sivuvaikutuksia. Toki niitä on kaikilla aineilla, kun on kyseessä yliannostus. Vesikin on vaarallista, kun sitä juodaan liikaa. Lääketieteen puolustajat sanovat jyrkästi ei luontaistuotteille ja toisin päin luontaistuotteiden kannattajat sanovat jyrkästi ei lääketieteelle. Tämä on väärä linja, pitää saada ihmiset keskustelemaan. Yhteisvaikutuksia pitäisi tutkia. Ensin täytyy saada keskusteluyhteys, vasta sen jälkeen katsottava lainsäädännöllisiä asioita.

Eduskunta-avustaja Mervi Kukkonen sanoo, että Suomen Terveysjärjestön edustajat ovat paikalla kuultavina muiden luontaisterveysalan asiantuntijoiden ohella, ja lisäksi STJ on välittänyt kansanedustajien Jurvan ja Jalosen kutsun verkostonsa kautta luontaisterveysalan asiantuntijoille. Onko Suomen Terveysjärjestöllä jotain tekemistä puoskaroinnin kanssa? Kukkonen vastaa, että järjestön tarkoituksena on edistää ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä esimerkiksi luonnonmukaisten hoitomenetelmien ja ravinnon avulla.

– Tämä edellyttää myös yhteistyötä luontaisterveysalan edustajien ja konventionaalisen lääketieteen edustajien välillä. Suomessa yleisimmin käytettyjä täydentäviä hoitomuotoja ovat muun muassa fytoterapia (kasvilääkintä), kiinalainen lääketiede ja homeopatia. Arviolta noin puolet suomalaisista käyttää erilaisia täydentäviä hoitomuotoja.Terveyden edistämiseksi on perusteltua käyttää sellaisia täydentäviä hoitomuotoja, joiden teho voidaan osoittaa joko käytännössä tai tieteellisin tutkimuksin. Ravitsemuksen merkitys terveydelle on kiistaton ja laajasti tutkittu alue, myös ravintolisistä tehdään korkeatasoista tieteellistä tutkimusta.

Kukkosen mukaan kansanedustajat voivat tutustua tilaisuudessa luontaisterveysalaan, sitä koskevaan eri maiden lainsäädäntöön.

– Esimerkiksi Tanskassa on vaihtoehtohoitajien rekisteri ja rekisteröidyltä hoitajalta edellytetään, että opinnoissa on yleistä terveydenhuoltokoulutusta vähintään 660 opetustuntia ja vaihtoehtohoitomuotoa koskevaa koulutusta vähintään 250 tuntia.

Lue: Professori kansanedustajien tilaisuudesta: Puoskaroinnin lobbausta!

Edellinen artikkeliProfessori kansanedustajien tilaisuudesta: Puoskaroinnin lobbausta!
Seuraava artikkeliTurkkilaispianistille ehdollista uskonnon pilkkaamisesta