Helsingin seurakuntien uudessa yhteisessä kirkkovaltuustossa 83 prosenttia kannattaa vähintään homoparin puolesta rukoilemista. Kolmannes olisi valmis suomaan samaa sukupuolta oleville oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Liki kolmannes on siunauksen kannalla. 18 prosenttia rukoilisi parien puolesta ilman kaavaa.
Syntinä homoutta pitää vaalikoneen vastausten perusteella enää yksi keski-ikäinen mies Malmilla.
Naispappeutta kannattaakaikistaHelsingin seurakuntienluottamushenkilöistä 85,4 prosenttia. Uudessa yhteisessä kirkkovaltuustossa yli 89 prosenttia vastanneista hyväksyy naispappeuden.
Liki viisi prosenttia kaikista luottamushenkilöistä on vielä sitä mieltä, että naispappeus on vastoin Raamatun sanaa.
Vihreät aatteet näyttävätsaaneen pienen vaalivoiton, kun liki 15 prosenttia seurakuntaneuvostoihin valituista ja 15,5 prosenttia valtuutetuista ilmoittaa vihreiden aatemaailman itselleen läheisimmäksi. Ehdokkaista vain 11 prosenttia kertoi samaa.
Sosialidemokraattien aatemaailma taas kärsi pienen tappion, kun noin 11 prosenttia valituksi tulleista luottamushenkilöistä ilmoittaa sen itselleen läheiseksi. Ehdokkaista heitä kuitenkin oli 14 prosenttia.
Kokoomuslaisuus on edelleen suurin ryhmittymä kaikkien luottamushenkilöiden joukossa liki 18 prosentin kannatuksella.
Suurimman yhtenäisen ryhmän muodostavat poliittiselta aatemaailmaltaan neutraalit luottamushenkilöt, joita on 36,6 prosenttia kaikista vastanneista. Valtuustossa heitä on yli 40 prosenttia.
Herätysliikkeillä eiolevaltaa Helsingin seurakuntien luottamuselimissä. Yli 63 prosenttia kaikista valitusta ilmoittaa, ettei mikään herätysliike ole heille erityisen läheinen. Valtuustossa heitä on 66,7 prosenttia kaikista vastanneista. Suurin yksittäinen herätysliiketausta on herännäisyys, jonka kannatus on 11 prosentin luokkaa valtuustossa ja 12,3 prosenttia kaikkien luottamushenkilöiden joukossa.
Raamatusta ja kirkon opistakaikkiaan 68 prosenttia luottamushenkilöistä on sitä mieltä, että kirkon tulee entistä joustavammin korjata näkemyksiään uuden tiedon valossa. Valtuustoon valituista 69 prosenttia on tätä mieltä.
Lue Kirkko ja kaupungin juttu Valtuusto on vapaamielisten käsissä
Ilmoita asiavirheestä