Jaossa ensimmäinen Kotimaan pro blogi -palkinto

Kotimaa-lehti ja Kotimaa Pro jakavat 10.4. palkinnon, jonka tarkoitus on ylläpitää ja edistää asiallista blogikirjoittamista kirkossa ja sen liepeillä sekä nostaa esiin kirjoittajia, jotka käsittelevät blogeissaan kirkon ja kristinuskon ajankohtaisia tai ajattomia aiheita.

Tunnustus on nimeltään Kotimaan pro blogi -palkinto.

Palkitun blogin kirjoittamistapa ja tyylilaji on vapaa. Myös esimerkiksi kuvablogit voivat tulla kyseeseen. Palkituksi voi tulla mikä tahansa ja millä alustalla tahansa kirjoitettu blogi. Kyse ei siis ole vain Kotimaa Oy:n alustoilla (Kotimaa Pro ja Kotimaa24) tapahtuvasta bloggauksesta.

Palkinto ei kohdistu yksittäiseen blogikirjoitukseen vaan laajempaan verkkokirjoitusten kokoelmaan eli blogiin. Palkituksi voi tulla myös saman tekijän useamman eri blogin kokonaisuus.

Palkitun blogin on oltava vakiintunut eli vähintään kuusi kuukautta vanha palkituksi tulemisen hetkellä. Lisäksi postauksia on oltava useita. Myös blogissa käyty keskustelu saattaa vaikuttaa voittajan valintaan.

Ehdokkaat valitsee kolmehenkinen raati, jossa Kotimaan päätoimittajan lisäksi on vähintään yksi Kotimaa Oy:n ulkopuolinen sosiaalisen median tuntija. Palkintosumma on 500 euroa.

Onko sinulla mielessä blogi, joka olisi ensimmäisen Kotimaan pro blogi -palkinnon arvoinen? Kerro siitä 27.3. mennessä osoitteeseen pro@kotimaa.fi (otsikkokenttään merkintä ”Blogipalkinto”).

– – –

Kotimaan pro blogi -palkinnon tausta on Kotimaan omilla alustoilla tapahtunut bloggaus, joka saavutti laajat mittasuhteet vuosina 2010–2012, jolloin Kotimaa 24:ssä sai blogata kuka haluaa. Kotimaa24 jakoi myös alkuvaiheessa Kuukauden blogisti -tunnustuksia.

Mutta kirkollinen blogosfääri (”blogiavaruus”) on luonnollisesti paljon laajempi kuin vain Kotimaan alustoilla (K24 ja Pro) tapahtuva bloggaus, joten palkintoa ei ole rajattu vain niissä tapahtuvaan toimintaan.

Blogit ovat mahdollistaneet uudenlaisen keskustelun kirkon ja kristinuskon teemoista. Kotimaan pro blogi -palkinto haluaa nostaa tätä iltseilmaisun ja mielipiteenvaihdon muotoa, joka paitsi lisää tietoa myös haastaa asenteita ja voi ärsyttää.

Edellinen artikkeliSelvitysmies jakaisi mediatukea ja alentaisi lehtien arvonlisäveroa
Seuraava artikkeli”Epäjumalia nimeltä sattuma ja hyvä säkä ei ole olemassa”