Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dekaaniksi uskonnonpedagogiikan professori Antti Räsänen

Helsingin yliopiston hallitus on valinnut teologian tohtori Antti Räsäsen teologisen tiedekunnan uudeksi dekaaniksi, yliopisto kertoo tiedotteessaan. Räsänen aloittaa nelivuotiskautensa ensi vuoden alussa.

Räsäsen mielestä dekaanin tehtävä yliopistokokonaisuuden johtamisessa painottuu strategiseen johtamiseen ja osaamiseen.

– Helsingin yliopiston uuden strategian mukaan tavoitteena on luoda kansainvälinen huippututkimuksen ympäristö, nostaa opiskelijat keskiöön ja turvata sekä luoda uudistumisen edellyttämät voimavarat. Dekaanin tehtävä on johtaa tiedekuntaa niin, että asiat tehdään oikein, tuloksellisesti ja taloudellisesti sekä yhteisöllisyyttä tukevasti, hän toteaa tiedotteessa.

Dekaanin tehtävässä Räsänen korostaa johtamisen ihmissuhdetyötä.

– Onnistuminen asioiden tai strategioiden johtamisessa riippuu siitä, miten työyhteisön yksittäiset jäsenet motivoituvat työhönsä. Jokaisen tulee tietää työnsä arvo, vaatimukset ja velvoitteet, mikä edellyttää avointa ja vuorovaikutteista johtamista, Räsänen toteaa.

– Näkemykseni mukaan dekaanin tulee olla tehtävässään ennakoiva, ei reaktiivinen, mieluummin tulevaisuuden tekijä kuin sinne ajautuja.

Dekaanina Räsänen haluaa korostaa uskontojen välistä dialogia, tradition uusia tulkintoja, modernin spirituaaliteetin tuntemista sekä arvo-osaamista.

Antti Räsänen väitteli teologian tohtoriksi 2002 pääaineenaan uskonnonpedagogiikka. Nykyisessä tehtävässään uskonnonpedagogiikan professorina Räsänen on toiminut teologisessa tiedekunnassa elokuusta 2012 alkaen. Sitä ennen hän on toimi uskonnonpedagogiikan yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa ja uskonnonpedagogiikan professorina Itä-Suomen yliopistossa.

Teologisen tiedekunnan dekaanina työskentelee tällä hetkellä Ismo Dunderberg, jonka nelivuotiskausi päättyy vuodenvaihteessa.

Kuva: Veikko Somerpuro / Helsingin yliopisto

Lue myös:

Helsingin teologisen aloitti pienin kurssi vuosikymmeniin – ”Hakijat eivät lukeneet pääsykoekirjaa”

Dekaani: Teologinen tiedekunta ei ole riidoissa Kari Peitsamon kanssa

Edellinen artikkeliKipan johtaja suhtautuu kannanottoon myönteisesti: Kipaa tulisi kehittää seurakuntien kanssa
Seuraava artikkeliTutkija: Kirkon oppi voi muuttua mutta dogmi ei – ja dogmeja on lopulta melko vähän