Muutama päivä sitten television uutisissa kerrottiin, että alkoholi tappaa yhä enemmän ja nuorempana. Vaikka kulutus on laskenut, niin kuolemien kasvu ei tule pysähtymään moneen vuoteen, sanottiin. Surullista. Jokainen meistä voi hetkessä saada lisää tietoa, mitä kaikkea alkoholi ja muut päihdyttävät aineet aiheuttavat kuolemien lisäksi niin ihmiselle itselle, läheisille, kuin myös koko yhteiskunnalle.
Alkoholi on jotenkin päässyt kansamme lempilapseksi. Siitä on tehty osa kulttuuria. Sitä juodaan juhlissa ja arkipäivässä, työpäivän ja -viikon päätyttyä ja loman aikana. Ilossa ja surussa, pettymysten tullessa ja ilon koittaessa. Siitä on tehty sopivaa joka paikkaan ja joka hetkeen. Viina on kuitenkin aina viinaa, oli se sitten miten hienossa pakkauksessa tai minkälaisessa muodossa tahansa.
Aikoinaan Jeesus muutti hääjuhlassa veden viiniksi. Mitähän Jeesus nyt tekisi? Jos Hän tekisi tässä päivässä todellisen ihmeensä, niin Hän muuttaisi viinin vedeksi. Sitä ihmettä tänä päivänä tarvitaan.
Siitä ihmeestä saisivat siunauksen niin yksittäiset ihmiset kuin kokonaiset perheetkin.
kirkossakin juuodaan alkoholia(verovapaasti)
Viinabisnes tuottaa hiorveät summat, joista tule verotuottoja,joista kirkko otta mielellän vastaan osansa.
Aine pysyy samana, maksetaan siitä veroa tai ei. Ei se siitä muutu.
Eikä taida kirkko olla se pahin syyllinen. Elän suhteellisen kiinteästi kirkon yhteydessä. Joskus täällä tarjotaan kirkkokahvit ja nisut.
Alkoholille löytyy joka paikassa vaihtoehdot, jos haluaa.
Eeva Eerola: ”Hän tekisi tässä päivässä todellisen ihmeensä, niin Hän muuttaisi viinin vedeksi. Sitä ihmettä tänä päivänä tarvitaan. Siitä ihmeestä saisivat siunauksen niin yksittäiset ihmiset kuin kokonaiset perheetkin.”
Jeesuksen päivinä niisä oloissa ja kulttuureissa taisi vain viini olla yleinen ruoka- ja seurustelujuoma. Puhdasta vettä esim. ei aina ollut saatavilla. Raamatussa lähinnä liiallinen viininkäyttö ja juoppous tuomitaan ja siitä varoitetaan, ei tuomita viininkäyttöä sinänsä.
Liiallisen alkoholinkäytön haitat tunnetaan nykyisin hyvin. Toisen on helppo nähdä sen suhteen lähimmäisensä riskikäyttäytyminen. Huomattavasti vaikeampaa saada tämä itsensä tajuamaan se asia. Komennoilla se ei yleensä onnistu.
Maissa joissa valtio voi vaikuttaa alkoholipolitiikkaan, on ylhäältä käsin tulevan ohjailun ja määräysten vaikutus riskikäytön vähentämiseen kuitenkin rajallista. Jossain määrin toki Suomen kaltaisissa maissa harjoitetun hintalinjan vuoksi. Toisaalta se taas syrjii pienituloisia kohtuukäyttäjiä. Informaation jakamisella runsaan alkoholin käytön haitoista, on myös varmastikin saatu aikaan jonkin verran hyviä vaikutuksia.