Kuuluisa Troian sota oli alkanut Troian prinssi Pariksen ryöstettyä Menelaoksen kauneudestaan kuulun vaimon Helenan ja vietyään hänet mukanaan Troiaan. Rakkauden jumalatar Afrodite (Venus) luvannut Parikselle näet palkkioksi maailman kauneimman naisen, mikäli hän nimeäisi, kuka Venuksesta, Herasta ja Pallas Athenesta olisi kaunein. Viisas Paris valitsi Afroditen ja sai Helenan.
Vaimonsa menettäneen Menelaoksen veli Aeneas antiikin kuuluisa tarusankari kokosi joukot sotaan Troiaa vastaan.
Paris tappoi sodassa kuulun Achilleuksen ampuen tätä kantapäähän.
Aeneas pakeni Troiasta Italiaan, minne perusti Laviniumin, myöhemmin Rooman. Hänestä polveutuivat Rooman perustajat Romulus ja Remus, joita ’susi’ (Mars) hoiti. Merkittävästi Aeneas oli myös Julius Ceasarin eli JULIA suvun kanta-isä ja Ceasarin tädin nimi olikin sattuvasti Julia-Maria..
Romeon ja Juliaan tämä antiikin taru liittyy nuorten rakastavaisten ja kilpakosija Pariksen nimien kautta. Nimi Julia-italiaksi Giulietta, on feminiini Juliuksesta ja Julius tulee Aeneaksen pojan nimestä Julus. Kun Aeneaksesta polveutuivat siis myös Romulus ja Remus, ja nimi Romeo tule puolestaan nimistä Romaerus eli ’Rooman pyhiinvaeltaja’ on nimi Romeo yhteydessä sekä Rooman, että Romuluksen ja Remukseen. Shakespeare (Francis Bacon) kutsuukin näitä kahta ’tähtien merkitsemää lasta’ juuri pyhiinvaeltajiksi.
Romeon ja Julian voi päätellä kuvaavan siis ehkä myös Jeesusta ja Mariaa. Ajatus nousee siitä, että Julius Caesarin oli naimisissa kolme kertaa ja Caesarin kolmas vaimo oli nimeltään Calpurnia, Lucius Calpurnius Pison tytär.
Caesar sai Cornelia Cinnillan kanssa tyttären Julian.
Shakespeare sai aiheensa Veronan Romeoon (pilgrim of Rome) ja Juliaan (Julius f.) luultavasti näistä em. lähtökohdista. Julius Caesarin täti olikin sattuvasti Julia Maria ja tytär Julia, näistä Shakespeare-Bacon saikin nimi-ideansa Romeoon ja Juliaan, Jeesus ja Maria Magdaleena kaukaisina esikuvinaan.
Huomattakoon, että Julius Caesar oli nainut 1 vaimonsa Cornelian jo 17 -vuotiaana, about tuon ikäinen on näytelmän Romeo-Julius-Jeesus.
Romeon ja Julian näytelmässä vihkinyt munkki Lorenzo päivittele paljon puhuvasti: ”Voi Jeesus Maria! Voi Jeesus Maria!
Romeon ja Julian syvin lähde on siis antiikissa, missä taru sai myös ensimmäisen draamallisen muotonsa Xenofon Efesolaisen näytelmässä Antia ja Habrokomes. Xenofon eli 2. vs :lla jKr. nimen omaan Efesossa. Perimätiedon ja useiden kirkkoisien ja pyhien tekstien kirjoittajien todistuksen mukaan Magdalan Maria avusti Efesossa apostoleja evankeliumien kirjoitustöissä aina siihen saakka, kunnes Maria kuoli ja haudattiin tähän samaan kaupunkiin.
Meidänkin olisi hyvä ottaa aikalaisten nimi käytännöt mukaan. Silloin nykypolvi muistaisi pitemmälle kuin 120.ta vuotta neljässä polvessa nykyään, ja senkin vain kun asiaa suvuissa jaetaan ja harrastetaan.
Gaius Julius Cesar Oktavianus Augustus; mielenkiintosta tässä on aina vaimon merkitys kutsumisessa.
Augustus on edellisessä arvonimi, muttei kokonaisuutta haittaa. Nykyisinhän koulutusasteilla on lyhenteensä, joten ei kun mukaan vain.
Jeesus sanoo olevansa Isänsä nimessä, joten hän lienee silloin Jeesus Jeesuksen poika.
Tällainen Barjeesus esiintyykin Paavalin kirjeessa. Paavali luonnehtii häntä noidaksi ja vääräksi profeetaksi.
Mistä Jeesus tarinaan saatiin Juudaksen suudelma ja vatsan halkeaminen niin , että sisälmykset tulivat ulos. Ja ihan vain siinä tilanteessa, että putosi muurilta.
Saatiin tietysti VT:n puolelta.
Toisesta Samuelin kirjasta löytyy tarina, josta kerron vain oleellisen pätkän:
20: 9… Ja Jooab sanoi Amasalle: ” Voitko hyvin ” ja Jooab tarttui oikealla kädellä Amassaa partaan, muka suudellakseen häntä. 10 Ja kun Amassa ei varonut miekkaa, joka oli Jooabin kädessä, pisti tämä häntä sillä vatsaan, niin että hänen sisälmyksensä valuivat maahan, Toista pistoa ei tarvittu.
Tässä esiintyy vähän petollinen suutelu, ja vatsan halkeaminen.
Seuraavaksi se esiintyy Juudaksella, suudelma ja vatsan halkeaminen, sisälmykset ulkona.
Myöhemmin vatsan halkeaminen esiintyy myös kirkon ja Areioksen välisessä kiistassa opin sisällöstä. Kun Areios poistuu kokouksesta, hänet löydetään hetken kuluttua puistosta vatsa auki ja sisämykset ulkona. Kirkon mielestä tämä osoitti, että Areios oli väärässä ja Jumala rankaisi häntä.
Kuten aikaisempi kuvaus VT:n puolelta osoittaa, vatsa ei halkea ilman miekkaa. Ja niin varmasti myös Areioksen kohdalla tapahtui.
Aramean kielessä
Mar tarkoittaa sanaa herra, ja Mari sanaa herrani.
Esim. Marin kansa, voisi olla Herrani kansa, tai Herran kansa.
Lisäksi JHWH lyhenne on joillakin YAH ja meidän raamatussa esiintyvät sanat Herra Herra, joka on sinänsä outoa, voi alunperin olla juuri MarYah, eli Herra Yah, tai Herra Herra, koska Yah halutaan kristillisesti peittää sen takia, että Hän on Yksi.
Maria sitten. Kuka on herra IA, vai lausutaanko YAH, kuin IA.
Saa korjata jos on parempaa tietoa.
Rooman perustajakaksosia hoitanut susi oli naaras. Se näkyy selvästi tunnetusta Capitoliumin sudeksi kutsutusta patsaastakin. On vaikea mieltää sodanjumala Mars naaraspuoliseksi olennoksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Capitoliumin_susi
Et siis ole koskaan kulut naissotilaista… Vaikka Israelinkin yksi sotilasjohtaja oli juuri Deborah niminen nainen…
Marsin ’kaksoset’ olivat itse asiassa kaksi Marsin kuuta, Fobos ja Deimos, joiden olemassaolon ynnä about koot ja kiertoajat skotlantilainen pappismies Jonathan Swift jo 1700-luvulla tunsi. Asiasta hän puhuu kirjassaan Gulliverin retket, joka on piiloviestejä sisältävä teos – sekin.
Huoma että nimessä Rooma on samat radikaalit (2 kpl) kuin nimessä Mars, ja sana rome on etymologiassa katsottu edustavan sanaa voimakas, mikä omistettiin myös Marsille.
”Asiasta hän puhuu kirjassaan Gulliverin retket, joka on piiloviestejä sisältävä teos – sekin.” Piiloviestejä löytää ihan mistä vain, jos haluaa.
Ei löydä. Jonathan Swift oli vapamuurari ja pappi, jonka piiloviestit ovat mm kirjalisuushistoriotsijat ja tutkijat havainneet. Hän oli perehtynyt myös gnostilaisuuteen, hyvä esimerkki näiden Aleksandrian astronomiaan perehtyneiten gnostikkojen älykkyydestä ja täsmällisitä tiedoista on Raamattuun kalansaaliiksi naamioitu luku 153, jolla on paljon erinomaisia itseisarvollisia aritmeettisia ominaisuuksia, kuten että
√153 = 12.369, sillä kun yhdessä aurinkovuodessa on 365.2422 päivää ja synodisessa kuukaudessa 29.53059 päivää niin vuoteen mahtuu juuri 12.368 kuukautta, sillä 365.2422: 29.53059= 12,368 eli √153.
Heprealaiset astronomit ovat siis osanneet laskea aurinkovuoden pituuden sekuntien tarkkuudella.
”Heprealaiset astronomit ovat siis osanneet laskea aurinkovuoden pituuden sekuntien tarkkuudella.” Jos olisivat, he olisivat kertoneet siitä selkeämmin.
Eivät olisi, sillä aikansa pappis/astronomit olivat aikansa tiedemiehiä ja heille heidän tietona toivat kunnioitusta, arvovaltaa, valtaa ja rahaa. Koska taivaankappaleita pidettiin jumalina ja Aurinkoa Kaikkein Korkeimpana Pääjumalana, oli pappi joka osasi täsmälleen oikein ilmoittaa ’Herran kirkkauden ’ osumisen Kaikkein Pyhimmän keskukseen, oli ihmemies joka sai kansalta kunnioituksen ja myös runsaan ylläpidon.
Asia oli tismalleen sama kuin siinä, että Nokian insinöörit varjelivat huolellisesti aikanaan tuotekehityksiään ulkopuolisilta.
”Asia oli tismalleen sama kuin siinä, että Nokian insinöörit varjelivat huolellisesti aikanaan tuotekehityksiään ulkopuolisilta.” Ei sentään tismalleen, liikesalaisuuksissa on kysymys rahasta eikä insinöörien maineesta ihmemiehinä. Sitä paitsi liikesalaisuudet muutetaan rahaksi myymällä uudet keksinnöt mahdollisimman monelle, jolloin salaisudesta tulee julkinen.
Luit taas huolimatomasti, siis kirjoitin:
”Eivät olisi, sillä aikansa pappis/astronomit olivat aikansa tiedemiehiä ja heille heidän tietona toivat kunnioitusta, arvovaltaa, valtaa ja r a h a a.”
Onko käsitteellä raha S inule eri merkitys kin minulle?
Tottakai nokia inssit saivat innovaatioillaan osakseen tismalleen samaa: kunnioitusta, arvovaltaa, valtaa ja rahaa.
Eikä innovaatioiden lopputuote aina kaikkia sen suunniteluun ja toteutuksiin käytettyjä innovaatioita ja tekniikoita kerro.
Roma on oikealta vasemmalle lukien Amor, eli Rakkaus, pieni siivekäs poikalapsi, cupido, joka ampuu rakkauden nuolia. Amor on Venuksen Poika ja vastineensa Eros taas Afroditen poika.
Kala symbolina liittyy näihin molempiin, kala tai kalat, pelasti heidät egyptiläisen hirviön, Typhonin käsistä.
Venus ja Afrodite olivat samoja jumalattaria. Kts Botticellin taulu Venuksen synty.
https://www.google.com/search?q=Botticelli+Venuksen+Syntym%C3%A4&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj3k86Iubb9AhWFp4sKHYm9CTUQ_AUoAXoECAEQAw&biw=713&bih=454&dpr=1.88#imgrc=5aDNANqsOLjLtM
”Alun perin Venus oli kuitenkin kasvillisuuden jumalatar sekä viinitarhojen ja puutarhojen suojelija. Myöhemmin hänestä tuli kreikkalaisen kulttuurin vaikutuksesta roomalainen vastine Afroditelle.”
”Ja tietysti Daavidin Poika ja Jumalan Poika. Joten ei yksinkertaisteta.”
Myös kuningas Salomo oli Daavidin poika ja Jumalan poika, joten ei yksinkertaista.
Jeesus on sekä lammas, että paimen. Lammas on aina naaraspuolinen, eli nisäkäs.
Urospuolinen lammas on joko pässi, jäärä tai oinas, Oinas on kuohittu pässi.
Mars on Oinaan planeetta.
Jeesus on myös Karitsa, mutta Karitsa ei koskaa seuraa pässiä, se seuraa emoa.
Lammaslaumaa johtaa vanhin Uuhi, eli naaraspuolinen lammas, jolla on eniten tyttäriä.
”Lammaslaumat koostuvat pienistä ”perheistä”, joiden johdossa on ko. perheen kantaäiti. Vanhin uuhi, jolla on eniten tyttäriä, on lauman johtaja. Lampaat pysyvät omassa alkuperäisessä porukassaan. ”
” Lammas on aina naaraspuolinen.” Naaraslammas on uuhi. Pässit ja oinaatkin ovat lampaita.
Jeesus on paitsi lammas/karitsa (teurastettu sellainenkin) mutta myös (Juudan) jalopeura eli leijona. Ja tietysti Daavidin Poika ja Jumalan Poika. Joten ei yksinkertaisteta.