Kristillinen avioliitto – rakkausliitto

Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku on tulen hehku, on Herran liekki. Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa, eivät virrat sitä tulvaansa upottaa. Jos joku tarjoaisi kaikki talonsa tavarat rakkauden hinnaksi, häntä vain halveksuttaisiin. (Kork.v. 8:6-8)
Kaksi sydäntä
Miksi on tärkeää, että kristillinen avioliitto on aina rakkausliitto, jota ei ihminen voi särkeä?

Miksi puolison edelle ei saa mennä kukaan tai mikään asia maanpäällä?

Miten osoitat rakkautta puolisolle vai onko se totta ilman mitään tekoja?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

  1. ”Naimattomille ja leskille minä sanon, että heidän olisi hyvä pysyä yksin niin kuin minäkin. Mutta elleivät he jaksa hillitä itseään, menkööt naimisiin, sillä on parempi mennä naimisiin kuin palaa himon tulessa.” Paavalin kirjeistä ei taida löytyä romanttista rakkautta. Hänelle avioliitto näyttää olevan keino ohjata lihallinen himo soveliaaseen uomaan. Sen lisäksi hän käsittelee sitä yhteiskunnallisena muotona, jonka pysyvyys on tärkeä.

  2. Martti Pentti, hyvä pohtia myös Jumalan luomistekoa.

    Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: ”Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi.”
    (1. Moos. 2:27-28)

  3. Juha Heinilä, puhut asioista kuin tietäisit ja ymmärtäisit ne, onko todella näin?

    Mitä nöyrtymiseen tulee niin se tapahtuu ennen uskoon tuloa eli jos se tapahtuu avioliiton aikaan niin silloin ei ole ollut uskossa avioon mennessä.

    Mitä sanot Jumalan rakastamisesta niin sitä et voi ”näyttää” muuten kuin rakastamalla lähimmäistä niin kuin itseäsi, siis tekemällä Jumalan tahdon.

    Entä kun tulet töistä väsyneenä kotiin ja vaimo tai lapsi haluaa sinun tekevän jotain heidän kanssaan mutta olet väsynyt niin mitä on todellinen rakkaus, vaatiiko se omaa ”aikaa” että saa levätä vai toimiiko se lähimmäisen pyynnön mukaan?? Huutaako rakkaus lähimmäiselle aiheuttaen pahan mielen tälle?? Hermostuuko rakkaus lähimmäiseen??

  4. Ari, olen ollut avioliitossa lähes 20 vuotta. Jotain oppimista siinä ajassa on tapahtunut. Vielä tänäpänä teen virheitä ja pitää nöyrtyä tunnustaa virheet ja pyytää anteeksi. Työ ei koskaan saisi viedä meidän kaikkea energiaa. Aviopuoliso menee aina työn edelle. Työn ja vapaa ajan oikea suhde on tärkeää. Pitää hoitaa omaa henkistä ja fyysistä kuntoa. Toki joskus voi tulla erimielisyyttä aviopuolison kanssa, mutta kun on oikeat työkalut, niin erimielisyydet voidaan käsitellä toista kunnioittavasti ja voidaan saada yksimielisyys, jossa molemmat voittavat.

  5. ”Jossa molemmat voittavat”?

    Eipä taida olla Raamatusta, en ainakaan voi sitä Jeesuksen seuraamiseen mitenkään yhdistää, Jeesus luopui kaikesta meidän syntien tähden, mitä Hän itse voitti, eikö Hänellä ollut kaikki ennen sitä?? Palvelemisen tarkoitus ei ole itsensä ja oman etunsa ajaminen ja saavuttaminen vai onko ???

  6. Ari, et tainnut ymmärtää mitä kirjoitin, koska et ole avioliitossa. Elämässä tulee eteen tilanteita, joista aviopuolisot ajattelevat eri lailla, jotka kuitenkin pitää käsitellä ja löytää yhteinen yksimielinen päätös. Kirjoitit palvelemisesta, josta olen samaa mieltä. Meidän on hyvä laittaa itsemme likoon perheemme hyväksi.

  7. Juha Heinilä, ajatuksesi että voiko ymmärtää jos ei ole avioliitossa on mielenkiintoinen eli siis Jeesuskaan ei voinut tai Paavali??

    Vanhurskas on elävä uskosta eli kun uskoo että Jumalan rakkaus ja voima on itsessä niin kuinka silloin elää suhteessa lähimmäiseen, niidenkö mukaan vai itse omia haluja täyttäen??

  8. Ari, jos me emme jotain ymmärrä, niin siitä ei seuraa, ettei Jeesus tai Paavalikaan voinut ymmärtää. Jotenkin tulee mieleen kommenttejasi lukemalla, että tiedät jotain, mutta ne jäävät vain käsittelemään vain pientä osaa avioliitosta. Avioliitossa rakkaus on palkitsevaa, koska mitä enemmän rakastamme toista eli teemme niitä tekoja jota hän arvostaa, niin saamme tuntea vastarakkautta eli avioliitto on positiivisessa kierteessä.

  9. Juha Heinilä:”Ari, jos me emme jotain ymmärrä, niin siitä ei seuraa, ettei Jeesus tai Paavalikaan voinut ymmärtää. ”

    Tarkoitin että kun sanot että kun en ole naimisissa niin en voi ymmärtää, niin eikö silloin samaa logiikkaa pidä käyttää Jeesukseen ja Paavaliin, eivät hekään olleet naimisissa???

    Kuinka itselläsi, oletko tullut uskoon eli seurannut Pietarin sanoja ”tehkää parannus ja ottakaa kaste… niin saatte Pyhän Hengen”, no et voi ymmärtää kun puhun hengellisiä jos et ole tullut uskoon ja saanut Pyhää Henkeä.

  10. Ari, et toisiaankaan voi verrata itseäsi Jeesukseen tai Paavaliin. Jos lähtisit vaikka Turkkiin lähetystyöhön ilman mitään rahallista tukea Suomesta ja eläisit siellä eri perheissä. Tekisit työtä perheissä ja muualla maksaen majoituksista ja ruuista, etkä haluaisi olla kenellekään mitenkään vaivaksi, niin silloin saisit sellaista tietämystä avioelämästä mitä Paavalilla oli. Olen uskossa.

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.