Perussuomalaisten kansanedustaja, rikosylikomisario Mika Raatikainen ilmoitti Facebookissa eronneensa kirkosta. Hän kirjoitti: ”Eroakirkosta.fi sai juuri uuden merkinnän. Minulle riitti Suomen kirkon anarkia.” Asiasta kertoi Suomen Uutiset.
Raatikainen antaa tahtoen tai tahtomattaan yhdenlaiset kasvot – eivätkä ne ole punaviherkuplaisen nuoren aikuisen – parhaillaan menossa olevalle erobuumille. Eilen kirkosta erosi 230, mikä on korkea luku, varsinkin kun eroaminen on jatkunut korkealla tasolla jo 3.4. lähtien.
Kansanedustajat eivät alvariinsa eroa kirkosta, tai eivät ainakaan lyö rumpua elämänkatsomuksellisista ratkaisuistaan. Edellisen kerran julkisuudessa puhutti sosiaalidemokraattien Pauliina Viitamiehen ero 2013. Hänen ratkaisunsa liittyi eritoten sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) kohupuheeseen Raamatun ja lain suhteesta.
Kansanedustajan ero kirkosta ei tilastoissa ole sen kummempi merkintä kuin kenenkään muunkaan ero. Mutta onko sillä symboliarvoa? Onko se kirkolle erityinen tappio? Julkisuus- ja profiloitumisarvoa sillä toki on.
Olli Seppälä
Se tehtävä on jokaisen tehtävä. Meillä se on keskitetty vain työntekijöille. Kasvavissa Seurakunnissa toiminnassa on kaikki. Kirkko meillä passivoi jäseniään
Pekka: ”Se tehtävä on jokaisen tehtävä. Meillä se on keskitetty vain työntekijöille. ”
Jos se on jokaisen tehtävä, niin miten sitten on mahdollista, että kirkon jäsenten (Jeesuksen opetuslasten) määrä kuitenkin pienenee koko ajan, hitaasti, mutta varmasti? Enkä edelleenkään ymmärrä myöskään sitä miten se jäsenmäärän pieneneminen on siunauksellista kirkolle, jonka pitäisi evankeliumin avulla päinvastoin hankkia ja pitää kiinni mahdollisimman suuresta jäsenmäärästä?
Oletko kuullut Kimmo.
Mitkä ovat kirkon 7 viimeistä sanaa. Ne ovat: Näin ei ole kirkossamme koskaan ennenkään tehty.
Pekka, jos sinä saisit toteuttaa näkemyksesi kirkolle siunauksellisesta asiasta, niin seurakuntien kirkkoherrojen neljän viimeisen sanan tulisi kuulua: ”Viimeinen lähtijä sammuttakoon valot.”
Näin voi päätellä tästä kommentistasi: ”Kirkko ei kykene uudistumaan, jollei sen jäsenmäärä putoa rajusti. Joten uskon yhä, että jäsenmäärän putoaminen on kirkolle suuri siunaus.”
Katsoppas kun kirkolliskokouksen tulevaisuus mietinnässä on juuri samoja asioita. Mistä olen jo vuosia vaahdonnut. siellä ne samat asiat on järkevämmässä muodossa.mitä minä osaan ilmaista
Pekka: ”Katsoppas kun kirkolliskokouksen tulevaisuus mietinnässä on juuri samoja asioita. Mistä olen jo vuosia vaahdonnut. ”
Kuten?
Siis kerro minulle (Ihan vain linkki riittää), missä kohdin kirkolliskokouksen tulevaisuusmietinnössä esitetään jotain sen suuntaista että: “Kirkko ei kykene uudistumaan, jollei sen jäsenmäärä putoa rajusti. Jäsenmäärän putoaminen on kirkolle suuri siunaus.”