Sata vuotta ennen toista maailmansotaa Hollannissa pienessä Haarlemin kaupungissa asui ja työskenteli kelloseppä. Vuonna 1844 hänen luokseen saapui pappi, joka tiedusteli, voisiko tässä kodissa kokoontua rukouspiiri, jossa rukoiltaisiin Jerusalemin rauhan ja juutalaisten pelastuksen puolesta. Kellosepälle tämä sopi, ja niinpä perheen kotiin alkoi kokoontua viikoittain kristittyjä rukoilijoita.
Sata vuotta myöhemmin toisen maailmansodan melskeessä kelloliike oli edelleen saman ten Boomin perheen omistuksessa ja rukous jatkui. Saksan miehittäessä Hollantia sadat juutalaiset pelastuivat tämän perheen toimiessa osana salaista maanalaista verkostoa. Sokkeloiseen kotiin rakennettiin myös kätköpaikka, jonka ansiosta kuusi juutalaista pelastui sinä päivänä, kun ten Boomin perheenjäsenet vangittiin. Osa perheestä vietiin lopulta keskitysleirille.
Keskitysleirin kauhuista selvisi hengissä perheen tytär Corrie ten Boom. Hän kirjoitti kokemuksistaan omaelämäkerran Kätköpaikka, josta on tehty myös elokuva.
Kesäkuun alussa 2024 Seinäjoen kristillinen harrastajateatteri esittää Terhi Gröhnin ohjaaman Kätköpaikka-näytelmän Seinäjoen nuorisokeskuksessa. Näytöksiä on neljä, joista ensimmäinen keskiviikkona 5.6. ja viimeinen sunnuntaina 9.6. Esityksen suositusikäraja on 10 vuotta.
– Haluamme tuoda näyttämölle tämän pienen perheen suuren tarinan. Se, tai miljoonien toisessa maailmasodassa kuolleiden kohtalo ei saa unohtua koskaan, Terhi Gröhn sanoo Kristillisen teatteriyhdistyksen nettisivuilla.
Harrastajateatteri esitti näytelmää jo viime vuonna ja se sai hyvän vastaanoton.
Gröhn siteeraa Corrie ten Boomia: ”Sen tähden menneisyys on olemassa. Jokainen kokemus, jonka Jumala meille suo, on täydellistä valmennusta tulevaisuutta varten, jonka ainoastaan Jumala tuntee.”
Lähde: kristy.fi