Herran pelko on viisauden alku

Mitä uskovaisen tulee pelätä? Onko se oikein, että uskovainen pelkää kaikkea sitä, millä media pelottelee? Sopiiko uskovaisen pelätä Venäjän hyökkäystä, ilmastopropagandaa, tauteja ja muuta?

Eikö uskovaisen kuitenkin pitäisi pelätä Jumalaa? Herran pelko se lienee se viisauden alku. 

Uskovan tulee luottaa Jumalaan ja Hänen ohjaukseen ja varjelukseensa. 

Jumala on viisaudessaan suunnitellut jo kaikki valmiiksi alusta loppuun, niin myös nämä lopun ajat, jossa meille uskovillekin on järjestetty kaikki selviytymisen mahdollisuudet, oli se sitten ylöstempaus pahimman keskeltä tai ihan tavallinen varjelus täällä maallista polkua taivaltaessamme.

Omassa elämässänikin olen jatkuvasti saanut kokea tuota Jumalan ihmeellistä huolenpitoa. Tähän riittää vain se, että luotan Jumalaan.

Jos me alamme itse pelkäämään ja järjestelemään kaikenlaisia turvatoimia näitä pelkojemme aiheuttajia vastaan, emmekä anna Jumalan tehdä tätä meidän suojeluamme, niin me riistämme Häneltä mahdollisuuden auttaa meitä. Toisin sanoen, emme halua ottaa vastaan Hänen apuaan, koska omilla toimillamme estämme sen.

Jos me haluamme toimia omin nokkinemme, Jumala kyllä antaa meidän niin touhuta, mutta Hän tietää sen, ettei se tule pitkässä juoksussa onnistumaan. 

Kun me olemme tarpeeksi monta kertaa sitten kompastuneet ja alamme uskoa, että olisi pitänyt antaa Jumalan hoitaa nämä jutut, Hän kyllä ottaa meidät suojelukseensa ja auttaa meitä, mutta monelle meistä tämä tie on kivikkoinen ja kompasteluja täynnä. 

Ihmisen oma kaikkivoipaisuus ei vaan tahdo millään suostua myöntämään sitä, että ihminen on vajavainen ja Jumala täydellinen. 

Timo Tynkkynen

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli