Meitä kaikkia tarvitaan

Juusolla oli uusi skeittilauta, jota kotipihan kaveriporukkakin halusi kokeilla. Läheisen metsikön reunaan asfaltoitu kävelytie oli sopiva paikka menopelin testaamiseen. Kääntymispaikaksi sovittiin iso kivi sadan metrin päässä.

Juuso antoi muiden skeitata ensin. Vihdoin tuli hänen oma vuoronsa viilettää laudalla. Kääntöpaikalla metsiköstä kuului jonkin eläimen rääkäisy juuri silloin, kun Juuso ponnahti helppoon perushyppyyn.

Hän käänsi päätään äänen suuntaan kesken hypyn, ja alas tullessa vasen jalka lipsahti ohi laudan. Poika tömähti maahan ja kaatui nilkkansa päälle. Skeittilauta jatkoi matkaa kivenjärkälettä päin.

Kaverit juoksivat Juuson luokse. Iida auttoi hänet selälleen maahan makaamaan.

– Kävin ensiapukurssilla ja teen niin kuin siellä neuvottiin; tutkin varovasti jalkasi, onko luita murtunut, Iida sanoi.

Heikki kaivoi kännykän Juuson taskusta ja ilmoitti tämän äidille, mistä pojan voisi tulla hakemaan.

Eetu nosti maasta skeittilaudan ja sen kärjestä irti lohjenneen palasen.

– Yksi pala irtosi, mutta isäni on puuseppä ja voi korjata laudan, Eetu lohdutti Juusoa.

Ronin katse osui rikkimenneisiin farkkuihin. Hän tiesi, että Juuson vanhemmilla oli niukasti rahaa.

– Saat minulta ehjät farkut, joita en enää käytä, Roni lupasi.

Lotta huomasi kivusta johtuvat kyyneleet Juuson silmissä. Tyttö alkoi kertoa hauskoja juttuja, jotka saivat pojan hymyilemään.

Juuson äiti saapui paikalle autollaan ja vei pojan sairaalaan, missä jalka kipsattiin. Kaverit jatkoivat koulussa Juuson auttamista, kukin omalla tavallaan.

Jumala on antanut sinullekin jonkin taidon, jota voit käyttää toisten hyväksi. Löydät varmasti oman lahjasi myöhemmin, jos et vielä tiedä mikä se on.

Rukous

Kiitos Jumala kaikista kyvyistäni, jotka annoit minulle lahjanasi. Kiitos, että saan käyttää osaamistani toisten iloksi ja avuksi. Amen

Virsi 513 Jeesus, sinä huomaat

Edellinen artikkeliTaakkojen kantajia
Seuraava artikkeliLiikennemerkkejä