Omissa vai Jumalan käsissä

Meillä ihmisillä on usein liian voimakas tahto ottaa asiat omiin käsiimme, varsinkin asioissa, joissa raha ja omaisuus näyttelee pääosaa. Me emme halua antaa siis Jumalan hoitaa asioitamme, vaan menemme väliin itse sähläämään ja säätämään. Me haluamme itse ohjailla omaa pärjäämistämme ja menestymistämme. 

Me emme osaa olla tyytyväisiä siihen, että antaisimme Herran hoitaa asiamme omalla tavallaan. Vaikka sisimmässämme voimme uskoa, että juuri Hän osaa hoitaa parhaiten meidän toimeentulomme, emme jostakin kumman syystä siihen luota kuitenkaan. 

Joskus voi näyttää siltä, että rahat ovat aivan loppu, eikä mistään näytä sitä tulevankaan, mutta jos annemme Jumalan käsiin raha-asiamme, huomaamme, että sitä rahaa aina tulee jostakin. Sitä tulee aina riittävästi ja oikeaan aikaan. 

Tämän huomaa aina silloin, kun yrittää itse ottaa ohjat omiin käsiinsä ja hankkiä enemmän kuin mitä todella tarvitseekaan. Mutta monesti juuri siihen kaikki hommat sitten tyssäävät, kaikenlaisia esteitä ja hankaluuksia tulee hankkeillemme, jos ne ovat omissa käsissämme. 

On olemassa ihmisiä, jotka näennäisesti menestyvät liike-elämässä, ihmisiä, jotka ovat päässeet hyvin korkealle. 

Usein mietin, ovatko he antaneet itsensä vihollisen ohjailtaviksi, antaneet paholaiselle vallan ohjailla itseään? Saatanahan kiusasi myös Jeesusta erämaassa: Kumarra häntä niin hän antaa kaikki nämä maailman maat Jeesukselle. 

Onko siis tässä niin tapahtunut, että monet, jotka ovat menestyneet, ovat kumartaneet saatanaa ja antaneet itsensä petettäviksi? Ovatko he jääneet Saatanan valheitten orjiksi?

Tokihan Saatana antaa hetken sitä maallista menestystä, jos vaikka sitä kautta saisi ihmisiä enemmän menemään samaan koukkuun. 

Että Saatana saisi ihmisen harjautettua väärälle tielle seuraamaan itseään, myymään itselleen sielunsa hänelle, on hän valmis antamaan ihmisille näennäistä menestystä.

Mutta sitten siihen tulee loppu, kun terveys pettää tai tulee äkkikuolema tai mitä muuta tahansa. Valheiden isä ei voi taata sitä, että mitään maallista menestystä voitaisiin täältä viedä rajan toiselle puolelle. Menestys loppuu. 

Joko Jumala haluaa sen lopettaa pelastaakseen ihmisen tai sitten se loppuu koska saatanan valheet eivät voi kantaa rajan yli, eikä se Saatanaa kiinnostakaan, mikä on ihmisen kohtalo kuoleman jälkeen. 

Saatana haluaa vain mahdollisimman paljon ihmisiä omiksi orjikseen, puolelleen taistelemaan kristillisyyttä vastaan. 

Mutta useimmiten Jumala haluaa tämän kaiken lopettaa, ja se on meidän siunauksemme, jos vaikka sairastuminen on se keino, joka meidät pysäyttää. Tällöin saamme olla kiitollisia Jumalalle siitä, että meillä on armo Hänen silmissään, että saamme mahdollisuuden tehdä vielä parannuksen tässä maailmassa ja jatkaa sitten uudestisyntyneitä ihmisinä eteenpäin. 

Timo Tynkkynen