Vain harva seurakuntalehti löytyy myös verkkoversiona

Alkuun kirkollinen ja viestinnällinen vitsi. Mikä on Valomerkki? Se selvisi yllä olevan kuvan ottajalle kaupan kassajonossa. Kerrankin seurakuntien verkkomedian printtiversio oli siellä missä ihmisetkin ovat – marketissa.

Todellisuudessa ainakin yksi seurakuntalehti löytyy marketista. Kuopion ja Siilinjärven seurakuntien Kirkko ja koti lehteä on viime vuoden lopulta lähtien ollut saatavilla telinejakelussa. Tarkoitus on täydentää lehden muuta osoitteetonta jakelua.

Kirkko ja kodin telineitä löytyy Keskusseurakuntatalolta, Kuopion Sokokselta, Kuopion Prismasta, KYS:sta, Kauppakeskus Apajasta, Kauppakeskus Puijon torilta, Kuopion kirjastosta, Nilsiän, Karttulan sekä Maaningan yhteispalvelupisteistä sekä Tuusniemen seurakuntakodista.

Verkko vaati omat temput

Seurakuntalehti on paljosta verkkopuheesta huolimatta vielä edelleen tiukasti paperilehti. Vain muutamilla lehdillä on tarjolla verkkoversio, tai ainakin pääosa sen jutuista on verkkoversioina.

Kotimaa Pro listasi ainakin osittain aidosti verkossa sekä mobiilissa luettavat seurakuntien lehdet:

Valomerkki (Helsinki, Espoo ja Vantaa – sivustolla myös omaa juttutuotantoa)

Kirkko ja koti (Kuopio)

Rauhan Tervehdys (Oulu ympäristöineen)

Silta (Tampere)

Näköislehti sen sijaan löytyy useilta seurakuntalehtiä julkaisevilta seurakunnilta ja yhtymiltä – kuten Turun ja Kaarinan Kirkko ja me Lahden Kirkonseutu, Jyväskylän Henki ja elämä, Rovaniemen Pääsky, Hämeenlinnan Kotikirkko ja Kouvolan rovastikunnan Seurakunta (osana Kouvolan Sanomia).

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Postin nippukääre tuo muutoksia seurakuntalehtien jakeluun

Suurilla seurakuntalehdillä on sanomisen vapaus

Edellinen artikkeliOnko kirkko tehnyt jotain myös oikein?
Seuraava artikkeliVuoden kristillinen mediateko -tunnustus Yle Teemalle tv-sarjasta Tapahtukoon sinun tahtosi