Lävistyksistä ja muusta

Haluan ottaa kantaa osaltani asiaan, jonka koen itse ainakin melko tärkeäksi. Haluan ottaa esille tatuointi- ja lävistyskulttuurin, joka on saamassa yhä enemmän jalansijaa kaikkialla, jopa uskovienkin keskuudessa. 

Sain tästä hyvän syyn ottaa esille tämän asian, kun huomasin sosiaalisessa mediassa jaetun artikkelin, joka kertoi lävistyksille riippuvaiseksi tulleesta ihmisestä. 

Ja minä menin tietenkin tämän julkaisun alle kommentoimaan, että Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, ja tuollaisen näköiseksi lävistetty ihminen, joka siinä jutussa oli, vaikutti kaikka muuta kuin Jumalan kuvalta. 

Näissä tatuoinneissa ja lävistyksissä on yleinen käytäntö se, että halutaan näyttää mahdollisimman pelottavalta, monet teettävät jopa pirun sarvia päähänsä, tatuointien symbolit liittyvät erilaisiin pahuuteen ja saatanan palvontaan liittyviin teemoihin. 

Minä kommentoin tuon artikkelin alle, että eikö tämä tällainen lävistystyyli kuvasta juuri sitä omaansa, sitä “jumalaa”, jonka kyseisellä tavalla itseään “kaunistavat” henkilöt kokevat omaksi isännäkseen. 

On siis hyvin epätodennäköistä, että Jumala houkuttelee ihmisiä tällaista tekemään, todennäköisempää on että isä perkele villitsee ihmiset tähän. 

Sen huomaa jo siitä, kenen kuvaksi ihminen haluaa tulla. Kenen kuvaksi hän kokee itsensä, kenet hän kokee isännäkseen, sitä hän itsekin haluaa muistuttaa. 

Jos Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, eikö ihmisen kannattaisi pyrkiä olemaan ulkoiselta olemukseltaan sen arvoinen, eikä lävistää tai tatuoida ihoaan, varsinkaan niillä kuvilla, jotka tuovat esille jotain vastakkaista. 

Jos kuitenkin on niin, että pahuuden voimat ohjaavat ihmistä tähän, on aivan turha yrittää puolustella näitä symboleja että ne olisivat mukamas jotain hyvyyteen viittaavia. 

Myös Raamattu sanoo, että ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli. Me olemme kaikki Pyhän Hengen temppeleitä ja meidän pitää pyhittää tämä ulkoinen ruumiimme siihen tarkoitukseen. 

Ja ei pelkästään ulkoisesti pitää ruumistamme Pyhän Hengen temppeliksi soveliaana vaan myös huolehtia, että myös tämän temppelin terveenä pitäminen on paljolti myös omalla vastuullamme. 

Liikuntakykyisten tulee liikkua ja huolehtia fyysisestä hyvinvoinnistaan, päihteillä, tupakoinnilla ja alkoholilla ruumiinsa tuhoaminen on oma päätös, josta voidaan päästä eroon, kun pyydetään Jeesuksen Kristuksen nimessä apua Jumalalta. 

Jumala on meidät luonut ja meidän pitää osoittaa olevamme sen arvoisia. 

Timo Tynkkynen

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli