Rukousaamiaiselta ruumiin ja hengen ravintoa

Espoon tuomiokapituli kutsuu hiippakunnan työntekijöitä kerran kuussa keskustelemaan ajankohtaisesta teemasta, syömään aamiaista ja rukoilemaan. Kaikille hiippakunnan työntekijöille avoimia rukousaamiaisia on järjestetty viime vuodenvaihteesta alkaen.

Idea tilaisuuksiin tuli seurakunnista, kertoo Espoon tuomiokapitulin asiantuntija Mika Nurmi.

– Työntekijöiltä tuli toive lyhyistä ajankohtaiskatsauksista ja mahdollisuudesta kokoontua yhteen. Katsoimme karttaa ja totesimme, että hiippakunnan kompakti koko mahdollistaa tilaisuuksien järjestämisen.

Ajankohtaiseen teemaan haluttiin yhdistää hengellisen elämän hoitamista, ja yhteistyö Omnia-koulutusyhtymän kanssa mahdollistaa myös ruumiin ravitsemisen. Tilaisuudet järjestetään opetusravintola Henricuksessa, jossa on tarjolla runsas aamiainen.

– Työntekijä saa täältä erinomaisen aamiaisen, ajankohtaisen asian haltuunsa ja hengellisen elämän hoitoa reilun puolentoista tunnin kompaktissa paketissa, Nurmi kuvailee.

Tähän mennessä rukousaamiaisten aiheina on ollut muun muassa Yhteisvastuukeräys sekä lapsivaikutusten arviointi. Tänä syksynä keskustellaan ihmiskaupasta ja virsikirjan lisävihkosta. Seuraava kokoontuminen järjestetään tämän viikon torstaina. Siellä aiheena on viestintä, ja vierailijoina Espoon seurakuntayhtymä viestintäpäällikkö Urpu Sarlin ja kirkon verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski.

Aamiaisilla ei pidetä luentoja vaan teeman käsittely etenee keskustellen. Jotta keskustelu olisi mahdollista, osanottajamäärä on rajattu kolmeenkymmeneen.

Rukousaamiaiset ovat avoimia kaikille työntekijäryhmille. Tarkkoja tilastoja osallistujista ei ole kerätty, mutta Nurmen mukaan tilaisuuksiin on osallistunut työntekijöitä kaikilta kirkon aloilta eikä mikään ammattiryhmä ei ole hallinnut tilaisuuksia.

– Siinä tapahtuu ajatusten vaihtoa ja syntyy oivalluksia, kun eri alojen ihmiset pohtivat yhdessä jotain kysymystä.

Kaikki rukousaamiaiset päättyvät rukoushetkeen, jonka muoto on mietitty etukäteen ja sisältö pyritty sitomaan käsiteltävänä olevaan asiaan.

– Rukous nivoo aamun teeman lopuksi yhteen ja lähettää kaikki päivän töihin, Nurmi kuvailee.

Seuraava rukousaamiainen järjestetään torstaina 10.9. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Kuva: Mika Nurmi. Syksyn ensimmäisen rukousaamiaisen teema elokuussa oli Kenia, lapset ja musiikki sekä Opettajat ilman rajoja -toiminta.

Edellinen artikkeliMusiikki loi pohjan lämpimälle työtoveruudelle
Seuraava artikkeliNakkilassa on luvassa kipeitäkin päätöksiä