”Henkilöstöpäätökset ovat tehtävässä raskainta ja parasta”

Laihian kirkkovaltuustossa vaikuttavalla Pekka Koskisella 50, on luottamustehtävästä kahdentoista vuoden kokemus. Lisäksi hän toimii muun muassa nuorisotyön johtokunnan puheenjohtajana.

Kirkkovaltuutettuna Koskinen haluaa edistää erityisesti lasten ja nuorten asioita, koska heissä on seurakunnan tulevaisuus.

Partio sopii kaikille

Yksi Laihian seurakunnan toimintamuodoista on partio, joka on lähellä Koskisen sydäntä.

– Toimin partiolaisten lippukunnanjohtajana Laihian Eräpojissa ja -tytöissä. Seurakunnan tiukasta taloustilanteesta huolimatta on erittäin tärkeää, että esimerkiksi partiotoiminta voi jatkua.

Koskisen mukaan partio sopii kaikille. Asioissa edetään kunkin taitojen mukaan.

– Jokainen otetaan huomioon yksilönä. Tehtävien haasteellisuus kasvaa osaamisen karttuessa. Kaikkea ei tarvitse osata heti. Jos asiat eivät etene vauhdikkaasti, mennään hitaammalla kaavalla. On selvää, että partio antaa paljon oppeja myös siviilielämää varten.

Politiikka on sivuseikka

Koskinen ei olisi aikanaan lähtenyt seurakuntavaaliehdokkaaksi minkään poliittisen puolueen listalta. Puoluekytkökset eivät silti haittaa häntä.

– Perustimme Laihialle reilut kaksitoista vuotta sitten puolueista riippumattoman valitsijayhdistyksen, jonka ehdokkaana olen ollut siitä lähtien. Minulla ei toki ole mitään poliittisia puolueita vastaan, mutta koen itse hyväksi toimia näin.

– Politiikka ei näy juurikaan luottamushenkilötyössämme, vaikka jokaisella on ympärillään omat tukijoukot. On oleellista, että asiat hoituvat asianmukaisesti ja hyvässä hengessä, olipa taustalla puoluenäkemystä tai ei.

Kosteusvauriot ja sisäilmaongelmat haastavat

Valtuustouransa vaikeimmiksi asioiksi Pekka Koskinen nostaa henkilöstöön liittyvät päätökset.

– Seurakunnassamme on ollut vanhoja ristiriitoja, joiden osalta on ollut pakko tehdä kipeitäkin päätöksiä. Niiden vuoksi henkilöstöä irtisanoutui. Nyt kaikki on kuitenkin onneksi raiteillaan.

– Mieluisimpia tehtäviä ovat olleet uusien työntekijöiden haastattelut ja rekrytoinnit. Meille on myös valittu uusi kirkkoherra Marja-Liisa Mäki, joka aloittaa työssään kesällä.

Laihian seurakunnassa puhuttavat myös kiinteistöasiat.

– Seurakuntatalossamme on kosteusvaurioita ja sitä kautta syntyneitä ongelmia sisäilman kanssa. Olemme tehneet päätöksen, että vanhaa rakennusta ei enää korjata. Tulemmekin lähiaikoina kartoittamaan olemassa olevia tilojamme, ja teemme ratkaisuja niiden pohjalta.

Kokonaisuudessaan Koskinen kiteyttää toimintansa seurakunnassa ytimekkäästi.

– Saan olla mukana monessa hyvässä asiassa. Kirkko tarjoaa apua ja näkemystä niin ilossa kuin hädässäkin.

Kuva: Pekka Koskisen kotialbumi. Koskinen toteutti viime syksynä pitkäaikaisen haaveensa vierailemalla Lontoossa partioliikkeen keskuspaikassa Gilwell Parkissa.

Edellinen artikkeliTapiolassa ja Vimpelissä arvostetaan erilaisia asioita
Seuraava artikkeliErityistyöalat uhattuna?