Epistola heterohurskaille veljille

Kirkossamme on seksuaalisuus ja sukupuolisuus ollut jo kauan ykkösteémana. Erityisen rakas se on heterohurskaalle joukolle, joka pitää sitä kirkon ja uskon tärkeimpänä kysymyksenä. Yhä uudestaan he osoittavat etusormellaan naapuria. Tietenkin ylhäältä alaspäin.

Evankeliumien Jeesus ei sano homoseksuaaleista sanaakaan, mutta hän ei hyväksy avioeroa. Miksi heterohurskaat vaikenevat kokonaan tästä, mutta kiivailevat tästä toisesta, josta Jeesus vaikenee? Syyttävät toista ja ovat hiljaa itsestään.

UT:n Jeesus puolusti heikkoja ja syrjittyjä. Hän ajautui jatkuvasti ristiriitaan aikansa parempien uskovaisten, fariseusten kanssa. Fariseukset puolustivat oppia, Jeesus sen painamia, heikkoja.

Keitä ovat oman aikamme fariseukset? Keitä he puolustavat ja keitä syyttävät? Eivät he arvostele itseään, vaan naapureitaan . Ja kiittävät Jumalaa, että ovat niin hyviä, toisin kuin erilaiset naapurinsa.

Heikki Palmu
Heikki Palmu
Uusi, neljästoista kirjani "Jeesus vai Paavali? Pohdintoja uskonasioista. (Väyläkirjat 2022) on poleeminen, se haastaa keskustelemaan Raamatusta, uskosta ja kirkosta. Koska sitä ei ole kaikissa hyvinvarustetuissakaan kirjakaupoissa, kannattaa se tilata verkkokaupasta osoitteella vaylakirjat.fi. (23 e) Sillä hinnalla se tulee postin kautta - mukaan tarvitaan postiosoite ja puhelinnumero. Älä anna kristillisen kirjan kuihtua! Tue sitä aktiivisesti! Pysy mukana!