Vapaaehtoistyössä – ”On ihanaa olla Jumalan välikappale”

Alajärven seurakuntaan kuuluvat Sanna ja Juha Särkijärvi kokevat toisten auttamisen ja Jumalan viestin eteenpäin viemisen sydämen asiaksi. Ainoa rajoittava tekijä on kiireinen elämä, sillä Juha työskentelee IT-päällikkönä ja Sanna opiskelee lähihoitajan työnsä ohessa sairaanhoitajaksi. Oman huomionsa vaativat myös lapset.

– Haluamme tehdä vapaaehtoistyötä mahdollisuuksien mukaan. Toisten auttaminen niin päivittäisissä askareissa kuin hengellisissä asioissa tuo itsellekin hyvä olon, Juha Särkijärvi toteaa.

Puheita ja musiikkia

Merkittävä osa Juhan vapaaehtoistyötä ovat puhujan tehtävät hengellisissä tilaisuuksissa.

– Saan viedä kuulijoille suurinta aarretta, Jumalan viestiä. Kun Jumala pääsee vaikuttamaan ihmisen sisimmässä, on kaikki mahdollista. On suurta Pyhän Hengen siunausta saada viedä eteenpäin hänen hyvyyttään.

Pariskunta kertoo Jumalan ilosanomasta ja tahdosta ihmisille myös Shalom-bändin avulla. Koonpanoon kuuluu kaksi muutakin jäsentä.

– Esiinnymme erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Tänä vuonna aikaa on ollut harmillisen rajallisesti. Olemme tehneet edellisen keikkamme keväällä, Sanna kertoo.

Näkyjen johdattamana

Vapaaehtoistyö ja auttaminen ovat Sanna Särkijärvelle tärkeitä. Hän on myös kokenut asiaan liittyvän näyn.

– Rukoillessani kotona Juhan kanssa, ilmestyi Jeesus minulle. Hän levitti näyssä kätensä. Ymmärsin hänen tahtovan niin minun kuin muidenkin olevan hänen käsiään ja jalkojaan maailmassa.

– Tunsin tuolloin todella riemullisen olotilan, oli ihanaa tietää olevansa Jumalan välikappale, Sanna huokaa.

Sanna Särkijärvi on kotoisin Pietarista. Hän muutti Suomeen vuonna 1993. Venäjänjuutalaisen Sannan ja Juhan teiden kohdattua eri vaiheiden jälkeen 1990-luvun loppupuolella, koki Juha Sannaan liittyvän vahvan näyn.

– Mietin, voiko Sanna olla minulle tarkoitettu vaimo vai pitäisikö minun luopua ajatuksesta. Rukoilin Jumalalta vastausta, ja sain näkynä liikennevalot. Niissä ei palanut punainen eikä vihreä, vaan valo näytti oranssia eli kehotti odottamaan.

Juhan näyn jälkeen aikaa kului vuoden verran. Sanna tutustui tuolloin enemmän hengellisiin asioihin ja tuli uskoon vuonna 1998.

– Meillä oli siis lopulta mahdollisuus liittyä yhteen. Jälkikäteen ajatellen koen suurena siunauksena, että kaikki meni näin, vaikka aikaa kuluikin, Juha pohtii.

Pariskunta iloitsee myös lastensa kiinnostuksesta hengellisiä asioita kohtaan.

– Taitaa olla niin, että parhaita rukoilijoita ovat nuorimmat lapsemme. Rukous on heille yksikertaista ja selkeää. Jeesus sanoo, että on salannut tämän viisailta ja oppineilta ja ilmoittanut sen lapsenmielisille. Meillä on paljon oppimista lapsilta, Juha toteaa

Toisen puolesta voi rukoilla missä vain

Nykyinen elämänmeno on Särkijärvien mielestä erittäin haastava ihmisten etsiessä hengellistä sisältöä elämäänsä.

– Monet kokevat sydämessään tyhjän paikan, jos Jumala ei asu siellä. Olo saattaa olla hyvinkin ahdistava, Juha toteaa.

Sanna painottaa arkisen läsnäolon merkitystä. Kanssakulkijoita on mahdollista auttaa vaikkapa ostosten teon yhteydessä.

– Toisen kanssa ja toisen puolesta voi rukoilla missä vain. Kun Pyhä Henki vaikuttaa, ei paikalla ole väliä. Olen mielelläni ihmisten apuna ja tukena sijainnista ja tilanteesta riippumatta. Tunnen toisista välittämisen ja huolehtimisen olevan Jumalan tahdon mukaista, Sanna kiteyttää.

Kuva: Tomi Olli

Edellinen artikkeliUutisessee: Kirkko tarvitsee vision ammatillisesta koulutuksesta
Seuraava artikkeliKokemuksia lähetystyöstä – ”Johtajuuden kunnioittaminen on täällä vierasta”