Kotimaan adventtikisa ratkesi – Timo Soini on härkä

Kotimaan leikkimielinen adventtikisailu on ratkennut ja joulukuvaelmaan sopivat roolit on jaettu kilpailijoiden toiveiden mukaan. Äänestys tapahtui netissä Kotimaa Pro- ja Kotimaa24-sivustojen kautta. – Joosefin, Marian ja Jeesus-lapsen roolit eivät olleet jaossa.

Kilpailuun osallistuneet olivat eniten samaa mieltä siitä, kuka sopii härän rooliin. Sen sai perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini 95 äänen jytkyllä. Perusteluina mainittiin, että hän on ”isokokoinen hönkäilijä” ja ”voimakas uskon puolustaja”.

Aasiksi valittiin pääministeri Alexander Stubb 74 äänellä. Myös Kari Mäkinen sai useita mainintoja tuon sympaattisen kavioeläimen rooliin.

Yksimielisyyttä oli myös enkelin roolista. Siihen valittiin 54 äänellä vaaleahiuksinen sisäministeri Päivi Räsänen. ”Ihmiset eivät usko ja lähtevät karkuun kun Päivi todistaa”, eräs äänestäjä perusteli.

Tietäjäksi kisailijat valitsivat presidentti Sauli Niinistön 40 äänellä. Hajaääniä saivat myös mummo, munkki Serafim Seppälä sekä Esko Valtaoja ”parran kanssa!”.

Lampaan osa tuotti suurimman hajonnan. Eniten ääniä sai arkkipiispa Kari Mäkinen. Häntä äänesti 19 henkilöä. Helsingin piispa Irja Askola sai 11 ääntä ja liikemies Hjallis Harkimo 10 ääntä.

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Luvatun palkinnon eli iPadin voitti Petri Solja.

Roolit:


Aasi
: Alexander Stubb


Härkä
: Timo Soini


Tietäjä
: Sauli Niinistö


Lammas
: Kari Mäkinen


Enkeli
: Päivi Räsänen

Edellinen artikkeliMonta jouluevankeliumia – Katso video
Seuraava artikkeliAmerikkalaiset uskovat vahvasti joulukertomukseen