Tuomas Nevanlinna saarnaa Tuomasmessussa Helsingissä

Helsingissä on laskiaissunnuntain illan messuissa samanaikaisesti tarjolla kaksi varsin poikkeuksellista kirkollista kulttuurikokemusta. Samaan aikaan kun Töölössä pop-messussa esiintyy Kari Peitsamo, Tuomasmessussa Mikael Agricolan kirkossa saarnan paikalla puhuu filosofi ja kirjoittaja Tuomas Nevanlinna.

Tuomas Nevanlinnaa on pyydetty usein kirkon järjestämiin tilaisuuksiin keskustelijana ja hän on pohtinut uskontoa ja erityisesti kristinuskoa useaan otteen kirjoituksissaan. Nevanlinna muun muassa julkaisi vuonna 2006 kirjan Kuninkaista ja narreista, jossa hän pohti kristillisyyden luonnetta ja pyrki etsimään kristinuskon outoa ja radikaalia luonnetta synty-ympäristössään.

– Kuuntelin taannoin Tuomas Nevanlinnaa Helsingin tuomiokirkon kryptassa järjestetyssä tilaisuudessa. Ajattelin, että hänet täytyy saada Tuomasmessuun. Hän on epäilijä ja ajattelija – todellinen Tuomas, valottaa Tuomas-yhteisön toiminnanjohtaja, pastori Pirjo Kantala syitä siihen miksi Nevanlinna haluttiin messuun mukaan.

– Jos haluamme uusia ihmisiä messuihin, meidän täytyy saada uusia ihmisiä puhumaan ja erilaisia näkökulmia esille. Nevanlinna ilokseni suostui pyyntöön nopeasti.

Kotimaa24 ei tavoittanut Tuomas Nevanlinnaa kertomaan ajatuksistaan sunnuntain varalle.

Molemmat messut alkavat kello 18.

Edellinen artikkeliVikström: Ikääntyminen yksinkertaistaa
Seuraava artikkeliKirkko lanseeraa uuden perhetyön välineen