Helsinkiläisiä pienyrittäjiä kutsutaan syksyn ja alkutalven ajan kerran kuussa aamutapaamisiin Café Agricolaan verkostoitumaan, kuulemaan puheenvuoroja yrittäjän hyvinvoinnista sekä jakamaan kokemuksia yrittäjyydestä.
Tapaamiset on tarkoitettu pienyrittäjille, jotka tarvitsevat tukea yrittämisessä tai arjen jaksamisessa tai haluavat ennaltaehkäistä ongelmia esimerkiksi kehittämällä liiketoimintaansa.
Yrittäjillä on mahdollisuus keskustella aamutapaamisten yhteydessä yrityskummi-mentorin ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Tapaamiset järjestää Helsingin seurakuntayhtymän ja Pääkaupunkiseudun Yrityskummien
Pienyrittäjälle tukea –esiselvitysprojekti, joka saa rahoitusta myös Euroopan sosiaalirahastolta ja Hämeen ELY-keskukselta.
Projektissa kartoitetaan parhaillaan helsinkiläisten pienyrittäjien tilannetta ja tuen tarpeita sekä jo tarjolla olevia palveluja.
Firman vaikeuksien kanssa ei pidä jäädä yksin
Mentorointikoordinaattori Esko Valkeala pitää tärkeänä, että yrittäjille tarjotaan mahdollisuutta vertaistukeen.
– Pienyrittäjät ovat usein yksin työssään. Heillä ei ole yhteisöä, jolle puhua työasioistaan, sanoo Valkeala.
Aamutapaamiset tarjoavat myös mahdollisuuden selvittää mentoroinnin aloittamista. Mentoroinnin aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Yrittäjät voivat kysyä neuvoa esimerkiksi liiketoiminnan kehittämisessä, omistajanvaihdoksissa tai toiminnan kansainvälistämisessä.
Esko Valkeala on toiminut 13 vuotta yrityskummina ja tässä tehtävässä hän on nähnyt, miten moni yrittäjä saattaa sinnitellä pitkäänkin vaikeuksien keskellä ennen kuin ottaa yhteyttä yrityskummi-mentoriin, jos silloinkaan.
– Jotkut tulevat yrityskummin puheille aivan liian myöhään, kun yritystoiminta on jo pahasti miinuksen puolella. Mutta silloinkin, jos yritys menee konkurssiin, autamme yrittäjää pysymään itse kunnossa, Valkeala sanoo.
Jos yrittäjällä on taloudellisia vaikeuksia, hän tarvitsee usein tukea myös muilla elämänalueilla. Projektipäällikkö Kati Jääskeläisen mukaan seurakunta voi antaa yrittäjälle ensisijaisesti henkistä tukea ja keskusteluapua.
– Tavoitteena on, että yrittäjänä toimiva ihminen tulisi kohdatuksi kokonaisvaltaisesti, Jääskeläinen sanoo.
Ensimmäinen aamutapaaminen on keskiviikkona 3.9. Silloin kuullaan kokki ja ravintoloitsija Sami Garamin yrittäjätarina sekä tietoa Pienyrittäjälle tukea -hankkeesta ja mentoroinnista. Tilaisuudet ovat maksuttomia.
Ilmoita asiavirheestä