Rukoile vaalien puolesta

Kirkkohallitus kehottaa uutiskirjeessään muistamaan vaaliviikolla ja vaalipäivänä 9.11. jumalanpalveluksessa vaaleja ja luottamushenkilöitä esimerkiksi seuraavan rukouksen sanoin:

Laupias ja armollinen Jumala. Sinä kutsut meitä palvelemaan toisiamme seurakunnassamme. Ohjaa valintojamme edessä olevissa seurakuntavaaleissa sinun kunniaksesi ja seurakuntamme parhaaksi. Anna luottamuksen ja rakkauden hengen kuljettaa meitä muutosten keskellä tulevaisuutta kohti. Lahjoita valituille palvelemisen ja alttiuden mieltä.

Kommentti: Jotenkin kannattaisi muistaa – rukouksessa – myös niitä ehdokkaita, jotka eivät tule valituiksi, sillä ilman heitä ei oikeita vaalejakaan syntyisi. He ovat myös antaneet, nimensä, kasvonsa, persoonansa ja osaamisensa seurakunnan rakentamiseen. Tässä vaihtoehtoinen rukous:

Laupias ja armollinen Jumala, katso meihin, kuule meitä, kun me nyt pyydämme siunausta vaaleille ja kaikille mukana oleville ehdokkaille. He ovat valmiit työskentelemään seurakunnan hyväksi ja sen parhaaksi. Anna meidän kaikkien vaaleihin tavalla tai toisella osallistuvien tehdä viisaita valintoja. Anna luottamuksen ja rakkauden hengen ohjata meitä kaikkien muutosten keskellä kohti tulevaisuutta. Anna valituille ja myös niille jotka eivät tule valituiksi, viisasta ja ymmärtäväistä mieltä.

Edellinen artikkeliTekstaritupu auttanut mobiilisti 10 vuotta
Seuraava artikkeliIkääntyneiden päihdetyön kirja julkaistaan tänään Turussa