Lapsi- ja nuorisotyön ammattilaiset koolla Jyväskylässä

Huomenna noin tuhat kasvatuksen ammattilaista kokoontuu Jyväskylän Paviljonkiin. Siellä vietetään kirkon Kasvatuksen päiviä aina torstaihin asti.

– Ohjelmiin on satsattu paljon osaamista, intoa ja asiantuntemusta ja mukana niitä tuottamassa on valtakunnan huippuosaajia, kehuu tapahtuman toinen juontaja, vs. rippikoulutyön asiantuntija Heli Pruuki Kirkkohallituksesta.

Kasvatuksen päivien teemana on Ihmisten kirkko. Tapahtuma käynnistyy tiistaina partiomessulla, ja iltapäivällä kasvatuksen kysymyksistä keskustelee laaja joukko asiantuntijoita.

Keskiviikkona osallistujat jakautuvat kanaviin ja työpajoihin. Niissä käsitellään muun muassa isosten asemaa rippikoulussa, kirkon some-työtä ask.fm-palvelussa, uskonnon opetuksen näkymiä ja turvapaikanhakijoiden tukemista. Myös nettiseurustelu, perheterapia ja vanhemmuuden teemat ovat esillä. Arkkipiispa Kari Mäkinen, professori Mia Hakovirta sekä pastori Luis Fernando Blanco keskustelevat siitä, olemmeko tehneet Suomesta luokkayhteiskunnan.

Torstaina ohjelmassa on raamattutunti sekä yhteinen paneelikeskustelu hengellisesti merkityksellisestä messusta.

– Itse toivon ehtiväni osallistumaan messujen ja kaikille yhteisten ohjelmien lisäksi ainakin lasten ja nuorten yksinäisyyttä ja kiusaamisen ehkäisyä käsittelevään workshopiin. Keskiviikkoillan gaalakonsertti on myös ehdoton must, Heli Pruuki sanoo.

Kuva: Alpo Syvänen. Kuva vuoden 2015 Kasvatuksen päiviltä.

Edellinen artikkeliHS: Helsingissä ei ole harkittu kirkkojen myymistä muslimeille
Seuraava artikkeliVäitös: Jeesuksen maskuliinisuudessa korostui itsehillintä ja marginaalisuus