Hannu Suihkonen Merimieskirkon pääsihteeriksi

Suomen Merimieskirkko ry:n hallitus on kokouksessaan 22.9.2014 päättänyt ottaa yhdistyksen uudeksi pääsihteeriksi diakoniajohtaja, pastori Hannu Suihkosen, 51.

Valinnassa painoi erityisesti Suihkosen strategisen johtamiskokemuksen ja kyvyn luoda merkittäviä yhteyksiä.

Suomen Merimieskirkon pääsihteerin toimeen Hannu Suihkonen siirtyy Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajan toimesta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien. Ihan uutta Merimieskirkon työ ei Suihkoselle ole, sillä hän toimi Hampurin merimieskirkon johtajana ja merimiespappina vuosina 1997–2002 sekä Merimieskirkon niin sanottuna periodilaivapappina vuosina 1996–1997. Aiemmin hän on toiminut muun muassa seurakuntapastorina Lauttasaaressa vuosina 1991–1997.

Hannu Suihkonen opiskeli teologiaa Helsingin yliopistossa ja hänet vihittiin papiksi Helsingissä vuonna 1990. Suihkosella on useita luottamustehtäviä, muun muassa Turun seudun mielenterveyspalveluyhdistyksen hallituksen puheenjohtajuus.

Pääsihteerin toimeen järjestettiin avoin haku, ja hakijoita tehtävään oli kaikkiaan 14. Pääsihteerinä Suihkonen aloittaa 1.1.2015. Nykyinen pääsihteeri Sakari Lehmuskallio jää eläkkeelle.

Edellinen artikkeliTuulikki Koivunen Bylund jää eläkkeelle
Seuraava artikkeliOpetushallitus: Virsi ei tee juhlasta uskonnonharjoitusta