Seinäjoen raveissa ravataan seurakuntavaalilähtö

Seinäjoella seurakunta on ostanut eli sponsoroi valtakunnallisen T75-ravilähdön lauantaina 25.10. Lähtö nimetään seurakuntavaalilähdöksi, ja lähdön voittajahevonen saa vaaliloimen selkäänsä.

Raviradalla toimii Hyvän tekemisen tori, jossa esitellään seurakuntavaaleja ja kirkon toimintaa. Kahden päivän kuluttua raveista alkaa ennakkoäänestys.

Idean takana on viestintäjohtaja Leena Hautala. Raviharrastajana hän tuntee Ravikeskuksen johdon. Kirkkoherra ja vaalilautakunta antoivat idealle siunauksensa. Myös Kirkkohallitus tukee hanketta, koska ravit ja vaalit sen ohessa saavat valtakunnallista näkyvyyttä lehdistössä, netissä ja televisiossa.

– Tämä ei ole kovin kallista näkyvyyttä. Paikan päällä on noin 2 000–3 000 henkeä, mutta median kautta tapahtumalla voi olla kymmeniä tuhansia seuraajia, Hautala arvioi.

Tapahtumasta kertovat muun muassa Tv1:n Ravisuora, Toto-lehden käsiohjelma, Toto-tv ja urheilu-uutiset. Hankkeessa ovat mukana myös Kurikan ja Alavuden seurakunnat.

– Raveissa ovat esillä ehdokaslistojen yhdistelmät. Ehdokkaat eivät itse voi tulla tapahtumatorille, sillä tasapuolisuuden nimissä heistä ei voi valita vain joitakuita, Hautala sanoo.

Seurakunta hankkii Ilmajoen Namituvalta 10 000 vaalikarkkia, joita jaetaan Ravikeskuksessa sekä ennakkoäänestyspisteissä ja vaalipäivänä, jos niitä jää. Pikkukarkeissa on piparminttukuori ja suklaasydän. Niiden kääreessä on vaalien tunnus Usko hyvän tekemiseen.

Ravilähdön ostoon vaikutti se, että T75-ravit ovat valtakunnallisia ja niillä on tavallisia raveja huomattavasti enemmän seuraajia.

Edellinen artikkeliUsko hyvän tekemiseen – ja nappaa siitä kuva
Seuraava artikkeliPiispa Peura puolusti piispojen yhteysteesejä