Tyhmyristä miljonääriksi

Tunnetko Harry Potterin seikkailut? Hän käy Tylypahkan koulua tuhat vuotta vanhassa linnassa Skotlannissa. Siellä oppilaat jaetaan lukukauden ajaksi neljään erilaiseen tupaan, jotka kilpailevat keskenään tupamestaruudesta keräämällä pisteitä hyvistä teoista.

Huono käytös vähentää pisteitä ja siitä voi joutua jälki-istuntoonkin. Kokeiden kuudesta arvosanasta ”peikko” on huonoin ja ”upea” kaikkein paras. Maailmankuulussa kirjasarjassa punaisena lankana kulkee orvon Harry-pojan taistelu pääroisto Voldemortia vastaan.

Seikkailutarinat keksi ja kirjoitti englantilainen Joanne Rowling. Hän kiinnostui kirjoittamisesta jo lapsena. Vanhemmat olivat lukeneet tytölle satuja, joiden kautta mielikuvitus kehittyi.

Nykyään Joanne on rikas ja kuuluisa kirjailija. Sitä ei olisi aikoinaan ala-asteella voinut kukaan aavistaa, sillä tytön koulunkäynti ei aina sujunut hyvin saati helposti.

Joanne jopa laitettiin istumaan ”tyhmyreiden riviin”. Eräs opettaja nimittäin jakoi oppilaat ryhmiin matematiikan koenumeroiden perusteella. Se ei ollut Joannen vahvin aine, mutta hän yritti parastaan ja pääsikin vähitellen siirtymään parempien ryhmiin.

Yläasteella opettajat rohkaisivat Joannea. Hän alkoi menestyä paremmin, vaikka joutui kokemaan kiusaamistakin. Joanne rakasti kirjojen lukemista, joten oli luonnollista, että ainekirjoitus sujui häneltä mallikkaasti.

Joanne Rowling sai idean Harry Potterin tarinaan junamatkalla. Moni kustantaja hylkäsi käsikirjoituksen, kunnes viimein eräs kustantamo halusi julkaista sen.

Älä sinäkään ikinä lannistu, vaikka toiset eivät arvostaisi jotakin tekemistäsi. Kun Jumala on sinun puolellasi, niin oikeat ovet avautuvat aikanaan.

Rukous

Auta, rakas Jumala, että en koskaan luovuttaisi liian aikaisin. Anna minulle voimaa pysyä aina hyvän puolella. Amen

Virsi

489 Sinua, suuri Jumala

Edellinen artikkeliLepoa ja joutilaisuutta
Seuraava artikkeliOma maja