Rekolan kirkkoherraksi Laura Maria Latikka

Rekolan seurakuntaneuvosto valitsi seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi Laura Maria Latikan (s. 1970). Hän työskentelee tällä hetkellä Hyvinkään seurakunnan kappalaisena.

Valinta tapahtui äänestyksen jälkeen. Loppusuoralla oli Latikan lisäksi Rekolan seurakunnan kappalainen Marja-Liisa Malmi. Latikka valittiin äänin 10 – 4. 

Laura Maria Latikka on syntynyt Turussa ja vihitty papiksi vuonna 1997. Hän on työskennellyt Kirkon lähetystyön keskuksessa ja Espoon seurakunnissa. Hyvinkään seurakunnassa hän on ollut pappina vuodesta 2004 lähtien.

– Laura Maria Latikasta saimme monipuolisen kuvan. Hänellä on kokemusta budjetoinnista ja taloudenhoidosta ison seurakunnan kasvatustiimin vetäjänä. Hänellä on myös kokemusta kansainvälisistä tehtävistä, mikä sopii moniarvoiseen seurakuntaamme, arvioi seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Markku Nieminen.

Latikan valinnan jälkeen kaksi Vantaan seitsemästä kirkkoherrasta on naisia.

Aikataulu, milloin Laura Maria Latikka aloittaa Rekolan seurakunnassa, on vielä auki.

Rekolan kirkkoherranvaali toimitettiin välillisenä vaalina eli päätöksen teki seurakuntaneuvosto. Virkaa haki seitsemän henkilöä, joista tuomiokapituli totesi kelpoisiksi kuusi. Heistä Rekolan seurakuntaneuvosto valitsi neljä ehdokasta, jotka pyydettiin seurakuntaan keskustelutilaisuuteen esittäytymään ja pitämään iltamessun.

– Pidimme hakijoille myös päivänmittaisen haastattelun ja lähetimme heidät henkilöarviointiin. Pöytäkirja kokouksesta, jossa päätös tehtiin, tulee seurakunnan ilmoitustaululle kesäkuun alussa, Nieminen sanoo.

Edellinen artikkeliUlkomaanapu rakentaa Haitiin kymmenen koulua
Seuraava artikkeli”Luottamushenkilönä edustan kirkon etäjäseniä”