Hyvä mentorointi halutaan palkita

Kesällä 2012 Seurakuntaopiston kampusalueen organisaatiot palkitsivat Muuramen seurakunnan maan parhaana harjoitteluseurakuntana. Vuonna 2014 etsitään kirkon työntekijöistä tai työyhteisöistä erinomaista mentoria tai mentoroinnin kehittäjää, joka palkitaan kampuksen Puutarhajuhlilla 19.8.

Palkinnon voi saada yksittäinen työntekijä, työyhteisö (esim. seurakunnan tai seurakuntayhtymän työala) tai organisaatio (esim. seurakunta tai hiippakunta), joka on esimerkillisesti edistänyt tai hoitanut mentorointia omassa työyhteisössään. Esimerkillisyys on voinut ilmetä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

* tavoitteellinen toiminta kirkon palvelukseen tulevien työntekijöiden valmiuksien ja tehtävien hoidon kehittämiseksi

* uusien tai työtehtäviään vaihtaneiden työntekijöiden vastaanoton ja perehdytyksen tukeminen mentoroinnin avulla

* mentoroinnin menetelmien kehittäminen ja monipuolinen hyödyntäminen

* näky kirkon työn tulevaisuuden haasteista ja niihin vastaamisesta mentoroinnin avulla

* hengellisyyden ymmärtäminen osana kaikkea kirkon työtä

Mentorointi on yksi viime vuosikymmeninä kehittyneistä henkilöstön kehittämisen ja ammatillisen opiskelun tukimuodoista. Sitä käytetään työyhteisöissä tukemaan työntekijöiden ammatillisen identiteetin kasvua. Se sopii kehittämiskeinoksi erityisesti kokemukseen perustuvan tiedon siirtämisessä työntekijältä toiselle.

Mentorointisuhde on tavoitteellinen, kahden yksilön välinen, pitkäkestoinen vuorovaikutussuhde, joka on luonteeltaan tasavertainen. Tavoitteena on tukea vastavuoroisesti ammatillista kasvua ja osaamista. Mentorointisuhde saa aineksensa tulevaisuuteen liittyvistä osaamistavoitteista, visioista, urakehityksestä, työssä opitun soveltamisesta ja työkäytäntöjen uudistamisesta (ks. lisää Sakastista ).

Vapaamuotoiset ehdotukset ja niiden perustelut palkittavasta mentorista tulee toimittaa Kirkon koulutuskeskukseen 6.6. mennessä osoitteeseen: koulutuskeskus@evl.fi

Arviointiraadin muodostavat Kirkon koulutuskeskuksen, Seurakuntaopiston ja Diakonia-ammattikorkeakoulun edustajat.

Lisätietoja hankkeesta antaa Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi (050-5941317).

Edellinen artikkeliHaussa esimerkillinen mentori – ehdota palkittavaa!
Seuraava artikkeliLähetysjärjestöjen kannatusluvuissa muutoksia