Espoossa uskotaan seurakuntalehteen

Sarlin_Urpu205Urpu Sarlin uskoo painettuun sanaan. Hän puhuu lämpimästi seurakuntalehti Essen puolesta. Lehdessä on meneillään uudistushanke.

”Esse on Espoon seurakuntien viestinnän tärkein väline. Se tekee seurakunnan ydintyötä, sillä lehti tarjoaa lukijoilleen osallisuuden seurakuntaan. Se tekee samaa työtä kuin vaikkapa pappi tai lastenohjaaja, joka tapaa työssään seurakuntalaisia”, sanoo Urpu Sarlin, joka on myös Essen päätoimittaja.

”Esse on lehti elämästä, eikä elämä ole kuivaa. Siksi lehti kertoo monenlaisista asioista. Se tarjoaa vertaistukea, se ilahduttaa ja rentouttaa, antaa aineksia eettisten valintojen tekemiseen ja tarjoaa pohdittavaa. Seurakuntalehdellä on ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota lukijoilleen myös ikkunoita pyhään.”

Kolmen lapsen työssäkäyvänä äitinä Urpu Sarlin samastuu seurakunnan jäseneen, jonka elämää rytmittävät työ ja kotityöt.

”Kirkkomme periluterilainen korostus on, että kristitty elää elämäänsä arjessa. Olemme kaikki samalla viivalla. Seurakunta-aktiivisuus ei ratkaise sitä, kuinka kelvollinen ihminen on kirkon jäsenenä. Latinan kielen verbimuoto esse tarkoittaa olemista. Jumalan edessä ihminen saa vain olla, se riittää.”

Lue Ulla Lötjösen tekemä Urpu Sarlinin haastattelu Essestä

(Kuva: Nina Kaverinen)

Edellinen artikkeliKirkon musiikkijuhlat alkoivat Jyväskylässä

Seuraava artikkeliMarjaana Turusesta Vuoden Kanttori