Suvivirsi raikui Jyväskylän musiikkijuhlilla

jkl2

Jyväskylässä pidettävillä Kirkon musiikkijuhlilla raikui Suvivirsi. Lauantaina iltapäivällä järjestettiin juhlakulkue, johon oli kokoontunut noin kolme tuhatta seurakuntien musiikkiryhmien laulajaa ja soittajaa. Ryhmät asettuivat Seminaarinmäenmäellä  maakunnittain ja lähtivät kulkemaan Kauppakatua pitkin Aren aukiolle. Kulkuetta johti Ilmavoimien soittokunta Tikkakoskelta.

Kävellessään kuorolaiset lauloivat omia maakuntalaulujaan ja otteita omasta ohjelmistostaan. Kauppakadun varrella seuranneet paikkakuntalaiset osallistuivat kulkueen lauluun. Kulkue päättyi Aren aukiolle, jossa Kirkon musiikkijuhlien paikallistoimikunnan pääsihteeri Heikki Tynkkynen johti kulkueessa mukana olleiden suurkuoroa. Aukion ohjelmistoon kuului Suvivirsi, Kesäpäivä Kangasalla ja Soi kunniaksi Luojan.

Juhlakulkueen mukana kävellyt Simo Peura oli vaikuttunut virsien voimasta.

– Virsi yhdistää ihmisiä. Tunnen kirkon uudistumisen alun. Se on mahdollista, kun seurakuntalaiset pääsevät yhdessä osallistumaan, Peura sanoi.

Aurinkoisessa säässä pidetyn yhteislauluhetken jälkeen kuorolaiset hajaantuivat  laulamaan kävelykadulle tai sen lähellä oleviin kauppakeskuksiin. Illalla Jyväskylässä pidetään lukuisia konsertteja gospelista klassiseen musiikkiin jäähallissa ja eri kirkoissa.

Edellinen artikkeliHyvinkään kirkossa suruhartaus tänään illalla
Seuraava artikkeliPiispa: Ketään ei saa jättää yksin suremaan