Adventtikirkon talous alkuvuodesta raskaasti tappiollinen

Suomen adventtikirkon seurakuntalehti Nykyaika kertoo, että kuluva vuosi on ollut kirkon taloudelle vaikea. Ensimmäisen viiden kuukauden tulos on ollut raskaasti tappiollinen ja loppuvuoden näkymätkin ovat talousjohtajan arvion mukaan heikonlaiset.

Talousjohtaja Harri Saarisen mukaan jo useamman vuoden ajan tulot eivät riittäneet kattamaan nykyisen laajuista toimintaa. Hänen mukaansa vuosi vuodelta on haasteellisempaa löytää muita tuloja kattamaan vajetta. Suurimmaksi syyksi tappiolliseen alkuvuoteen talousjohtaja nimeää tulojen ennakoitua heikomman kehityksen lisäksi kiinteistökulujen ylityksen ennalta arvaamattomien korjaustarpeiden vuoksi. Kaiken kaikkiaan adventtikirkon tulos oli alkuvuodesta 150 000 euroa tappiollinen.

Kirkkokunnan talous jakautuu lehden mukaan kymmenyspohjaisiin tuloihin ja menoihin sekä ei-kymmenyspohjaisiin menoihin ja tuloihin. Adventtikirkon maailmanlaajuinen ohjesääntö määrittelee, mihin kymmenysvaroja saa käyttää ja mihin ei. Kymmenysmenot ylittivät vastaavat tulot alkuvuonna 230 000 eurolla. Myöskään muut tulonlähteet eivät ole olleet budjetoidun tasoisia.

Saarisen kertoo Nykyaika-lehden talouskatsauksessaan, että kirkko joutuu loppuvuodesta käyttämään säästöjään sekä myymään omaisuuttaan. Hän toteaa myös aiemmin päätettyjen omaisuuden myyntien osoittautuneen vaikeiksi ja sijoitustoiminnantuottojen jäävän hyvin vaatimattomiksi nykyisestä taloustilanteesta johtuen. Saarinen kertoo kuitenkin uskovansa, että tilanteesta selvitään.

Edellinen artikkeliJuutalaiset, kristityt ja muslimit leikkivät rauhan puolesta
Seuraava artikkeliNuoret lähetystyössä Lontoossa olympialaisten ajan