Sauli Niinistö Taizé-tapahtuman suojelija

Taize-tapahtumaSauli Niinistö. Tapahtumassa myös muistetaan hiljattain edesmennyttä kirjailijaa Anna-Maija Raittilaa.

Raittilalla on ollut suuri vaikutus Taizé-liikkeen tulolle Suomeen.

Taizé-tapahtumaan liittyy seminaari, jossa Raittilan rooli on esillä, kertoo Taizé-tapahtuman koordinaattori Hanna Kuisma. Myös esimerkiksi tapahtuman rukoushetkissä muistetaan Raittilaa ja todennäköisesti myös Taizé-yhteisön johtaja veli Alois, joka oli Raittilan ystävä, kertoo Raittilasta.

Kansainvälisiä Taizé -tapahtumia ja kokoontumisia on järjestetty eri puolilla maailmaa. Tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa Suomessa. Paikalle odotetaan tuhannesta pariin tuhanteen 15–35-vuotiasta osallistujaa. Osallistujat majoittuvat paikallisissa perheissä pääkaupunkiseudulla.

Tapahtumaa 28.-30.9. ovat järjestämässä vapaaehtoiset nuoret aikuiset pääkaupunkiseudulta. Tapahtuman koollekutsujina ovat luterilaisesta kirkosta Helsingin piispa Irja Askola ja tuomiorovasti Matti Poutiainen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta, metropoliitta Ambrosius ortodoksisesta kirkosta ja piispa Teemu Sippo katolisesta kirkosta Suomessa. Suomen ekumeeninen neuvosto on myös tapahtuman tukija. Tapahtumaan saapuu useita Taizén veljiä Ranskasta.

Edellinen artikkeliRiparienkeli-kisan voitto Isojoelle
Seuraava artikkeliNaispappien Venäjän-matkan pukukoodista riita