Kirkko aloittaa esteettömyystutkinnat verkossa

Tampereenseurakunnat205Tampereen seurakunnissa.

Verkossa esteiden tutkintaan ovat tähän saakka tarjonneet mahdollisuuden vain maistraatit. Kirkon piirissä netitse tehtävät esteettömyystutkimukset ovat uusi palvelumuoto, joka aloitetaan ainakin Tampereen alueen seurakunnissa ensi vuonna.

-Kyllä tämä on meille tulossa alkuvuoden puolella, joskaan tarkkaa ajankohtaa emme vielä tiedä, toteaa Tampereen seurakuntayhtymän keskusrekisterin rekisteripäällikkö Gun Toivonen.

Toivosen mukaan verkossa tapahtuvaan esteettömyystutkintaan liittyvä palvelu on ollut työn alla ollut jo tovin aikaa ja liittyy osana yhtymän nettisivujen ja sähköisten palvelujen uudistukseen. Hänen tiedossa ei ole muita seurakuntia Suomessa, jotka olisivat käynnistämässä vastaavaa toimintaa.

-Kun olemme miettineet omaa toimintaamme, tämä on ollut meidän näkökulmastamme tärkeä vaihtoehto, jota pitää tarjota. Sähköisiä palveluja käyttävät erityisen mielellään nuoret ja koska maistraateillakin tämä on, tulee meidänkin voida se tarjota, Toivonen sanoo.

Tampereen maistraatista kerrotaan, että perinteisilläkin menetelmillä on kannattajansa ja posti kuljettaa edelleen esteettömyystutkintapyyntöjä määränpäähänsä. Kaikilla ei ole nettiä käytössään. Lisäksi verkossa asiointi vaatii asiakkaalta pankin nettipankkitunnukset tai asiointikortin. Esteettömyystutkintaa pyydetään yhtä vilkkaasti postissa ja monet tulevat paikan päällä henkilökohtaisesti. Tällöin saa samalla muutakin neuvontaa.

Edellinen artikkeliTuringin robottikokeen sovellukseen etsitään uskovaisia koehenkilöitä
Seuraava artikkeliGospelbändi heittää voltin Maata Näkyvissä -festareilla