Katolinen kirkko antoi siunauksensa iPhone-sovellukselle

Australian katolinen kirkko on antanut siunauksensa iPhonen Confession -sovellukselle jonka avulla käyttäjä voi arvioida omantuntonsa tilaa ja ottaa sen jopa mukaan rippituoliin. Ohjelma auttaa luomaan henkilökohtaisen synnintunnustuksen rippipappia varten.

Asiasta kertoivat verkkosivuillaan ABC News sekä The Sydney Morning Herald.

Sovelluksen on kehittänyt yhdysvaltalainen ohjelmistoyhtiö ja sitä on tehty paavin innoittamana ja yhteistyössä katolisten pappien kanssa. Ohjelma kysyy käyttäjältä muun muassa iän, sukupuolen, milloin hän on viimeksi käynyt ripillä ja suorittaa henkilökohtaisten kysymysten perusteella vastaajalle räätälöidyn ”omantunnon tutkinnan”. Sovelluksesta löytyy myös seitsemän katumusrukousta.

Australialaisen Sydneyn arkkihiippakunnan tiedotusjohtajan Katrina Leen mukaan sovellus on ”suurenmoinen idea ja tapa saada nuoret takaisin kirkkoon sekä osallistumaan sen toimintaan”.

– Jotkut ihmiset eivät tule näkemään tätä hyvänä toimintatapana, mutta jos se palvelee tiettyä ihmisryhmää ja auttaa heitä, niin silloin se täytyy nähdä hyvänä asiana.

Leen huomauttaa, että sovelluksen tarkoitus ei ole korvata pappeja, vaan olla apuna ripittäytymisessä.

Sovellus on tiettävästi ensimmäinen lajiaan katolisen kirkon hyväksymänä. Sen mainostetaan olevan ”sopiva apu jokaiselle katuvaiselle” ja sen voi ladata myös iPadiin.

ABC:n uutinen

SMH:n uutinen

Lue myös:

Kristillistä sisältöä iPadiin kehitetään kiivaasti

Laiton Raamattu Apple Storen suosituin kirja

Edellinen artikkeliYhdysvaltojen muslimit haluavat muuttaa mediamielikuvaa
Seuraava artikkeliYhteisvastuukeräys alkaa huomenna