Kirkko kutsuu nuoria vaikuttajia keskustelemaan Unkariin

Arkkipiispa Kari Mäkinen on kutsunut noin 40 nuorta suomalaisvaikuttajaa Arvojen areena -nimiseen seminaarikokonaisuuteen. Asiasta kertoi Iltalehti tänään. Tapahtuma alkaa maaliskuisella seminaarilla Turussa. Täällä mukana on myös arkkipiispa. Myöhemmin nuoret viedään 15.-18.5. keskustelemaan Unkariin Balatonjärven rannalla sijaitsevaan luterilaiseen leirikeskukseen.

Tätä reissua ovat vetämässä kirkon puolesta kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtaja Pekka Huokuna, arkkipiispan kansliasihteeri Risto Leppänen ja työalasihteeri Elina Juntunen kirkkohallituksesta. Matkalla on myös muita kuin kirkossa työssä olevia vetäjiä, mutta heidän nimiään kirkkoneuvos Huokuna ei kerro. Noin 40 Arvojen areenaan kutsuttua ovat noin 25-35-vuotiaita valtakunnan tason vaikuttajia esimerkiksi järjestömaailmasta, politiikasta ja kulttuurielämästä.

– Nuorille vaikuttajille, eri alojen ihmisille on tarkoitus tarjota foorumi, jossa he voivat kohdata toisiaan ja keskustella arvoista. Kirkon kannalta tärkeä, että voimme kuulla, mitkä asiat ovat tälle sukupolvelle tärkeitä, Pekka Huokuna sanoo Kotimaa24:lle.

Huokunan mukaan kutsutut on valinnut kuusihenkinen suunnittelutyöryhmä.

Iltalehti uutisoi juttunsa Nuori eliitti kirkon rahoilla Unkariin. Piileekö hankkeessa vaara, että Arvojen areenasta tuleekin ”Harvojen areena”?

– Tätä on ruvettu suunnittelemaan noin vuosi sitten. On haettu joukkoa, jolla olisi sanottavaa arvokysymyksistä. On laajalta rintamalta haettu väkeä, ei kirkon sisäpiiriä, vaan niitä nuoria, jotka ovat olleet yhteiskunnassa vaikuttamassa asioihin. Ei tällaista keskustelua voi satojen ihmisten kanssa käydä. Keskustelijoilla ei olisi välttämättä muutoin mahdollisuutta lähteä mukaan esimerkiksi eri päivinä pyöriviin seminaareihin, mutta asia mahdollistuu, kun ollaan muutama päivä pois jossain vähän kauempana.

Huokuna arvioi, että kirkkohallitus ja koko kirkko hyötyy Arvojen areenan keskustelusta. Jos konsepti toimii, areenasta voi tullaan kirkkohallitukselle pysyvää toimintaa. Kutsuttujen ilmoittautuminen areenaan on käynnissä. Huokuna on tyytyväinen, jos 20 kutsuttuakin suuntaisi toukokuussa Unkariin.

Edellinen artikkeliHalonen: Yhteisvastuukeräys hieno osoitus suomalaisesta vapaaehtoisuudesta
Seuraava artikkeliRäsänen: Raamattu ei ole poliittinen käsikirja