”Uskomme hiipuu uskonnolliseksi kokemukseksi”

Nyman_hannu205Hannu Nyman on huolissaan keskustelusta, jota on käyty uskoontulosta. ”On synnytetty kuva ratkaisukristillisyydestä, jossa juuri nuoria olisi erilaisin keinoin pyritty tietoisesti ohjaamaan uskonratkaisun tekemiseen”, Nyman kirjoittaa pääkirjoituksessaan.

”Käydyssä keskustelussa palattiin usein etenkin nuorten parissa tapahtuneisiin uskoon tulemisiin. Moni on katunut aikanaan tekemäänsä ratkaisua, ja osa jopa lähtenyt käymään julkista tilintekoa kokemuksistaan. On synnytetty kuva ratkaisukristillisyydestä, jossa juuri nuoria olisi erilaisin keinoin pyritty tietoisesti ohjaamaan uskonratkaisun tekemiseen

Nyman myöntää, että keskustelun ytimessä oleva käsite uskoon tuleminen on ongelmallinen.

”Se on samalla tavalla rasitettu kuin käsite evankelioiminen. Moni sisällyttää näihin sanoihin niin paljon omia kokemuksiaan, että itse asia tuntuu peittyvän niiden alle. Käyty keskustelu näyttää tukevan kehitystä, jossa uskomme uhkaa hiipua jonkinlaisiksi uskonnollisuuden kokemuksiksi, kuka sitten mitäkin haluaa kokea. Mutta kyse on enemmästä. On jälleen syytä toistaa Leena Huiman aikanaan esittämä ajatus siitä, ettei kristinusko ole vastaus ihmisten uskonnollisiin tarpeisiin, vaan sanoma siitä, miten ihminen pelastuu iankaikkiseen elämään”, Nyman toteaa pääkirjoituksessaan.

Lue Sana-lehden pääkirjoitus

Lue myös Timo Junkkaala huolissaan: Puhe uskoontulosta katoamassa

Edellinen artikkeliEmerituspiispa: Herännäisyyttä tarvitaan tekopyhyyden kriitikoksi kirkossa
Seuraava artikkeliLuther-säätiölle uusi piispa ja hiippakunta