Simola ”maakuntapiispalle”: Kirkossa pitää riidellä


Simola_Seppo -lehden päätoimittaja Seppo Simola vastaa Kuopion piispan Jari Jolkkosen Helsingin seurakuntien lähetysrahojen jakoa koskevaan kritiikkiin.

”Tehtäköön nyt vielä kerran kaikelle kansalle, myös maakuntien piispoille tiettäväksi, että seurakuntalaisten maksamien kirkollisverojen käytöstä päättävät seurakuntalaisten valitsemat luottamusmiehet. Siihen miten helsinkiläisten rahoja käytetään, ei ole edes omalla piispalla, saati näillä kehittyvien hiippakuntien miehillä nokan koputtamista”, Simola kirjoittaa.

Hänen mukaansa kirkossa pitää riidellä, jos se on välttämätöntä asioiden parantamiseksi. Hän arvostelee myös päällekkäistä työtä tekeviä lähetysjärjestöjä, jotka kilpailevat toistensa kanssa.

”Jos lähetystyön asia olisi lähetysjärjestöille niin tärkeä, kuin ne väittävät, ne jättäisivät taakseen aikansa eläneet teologiset painotuksensa. Sen sijaan ne etsiytyisivät yhteisen katon alle ja tekisivät työtään kirkossa ja yhteiskunnassa yleisesti hyväksytyltä arvopohjalta”, Simola sanoo.

”Joskus tuntuu, että kirkossa pysyvät nämä kolme: usko, toivo ja status quo. Mutta suurin niistä on status quo” , hän jatkaa.

Lue Seppo Simolan pääkirjoitus kokonaisuudessaan Kirkko ja kaupunki -lehdestä.

Lue myös:

Jolkkonen: Lähetysjärjestöaseman voi myös menettää

Edellinen artikkeliKirkon tiedottajan cheerleader-kirjoitus kuumensi nettikeskustelijat
Seuraava artikkeliSeurakunnan mainoksesta nettihitti