Jerrykannullinen toivoa

MAF_420

Suomen Lähetyslentäjät (Suomen MAF – Mission Aviation Fellowship) ovat aloittamassa joulukampanjaa, jolla haastetaan suomalaisia lahjoittamaan polttoainetta.

-Suomessa ei käsittääkseni aiemmin ole liiemmin lahjoitettu polttoainetta – varsinkaan auttamiseen. Suomen MAF:in toiminnanjohtaja, liikennelentäjä, kauppatieteiden tohtori Janne Ropponen sanoo.

Antamalla tai lähettämällä jerrykannun muotoisen joulukortin, jollekin ”jolla on jo kaikkea” voi samalla lahjoittaa jerrykannullinen (20 litraa) polttoainetta auttamiseen kehitysmaissa

Joulukortteja on sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä.

-Tällä määrällä kerosiiniä tai lentokonebensiiniä MAF voi toteuttaa ihmishengen pelastavan lennon esimerkiksi Papua Uusi-Guineassa.

Suomalaiset ovat olleet MAF:in työssä mukana jo pitkään.

-Olin itse seitsemän vuotta lentämässä MAF:n koneita 1998-2005 Ugandassa ja Mongoliassa, Ropponen kertoo.

MAF:n yli 100 lentokoneen avulla toteutetaan muun muassa sairaslentoja, kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöjen lentoja sekä myös katastrofiaputyötä. Näillä lennoilla autetaan kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia kehitysmaiden ihmisiä. MAF lensi Tsunamin avustustyössä 1114 lentoa vuoden 2005 ensimmäisen seitsemän viikon aikana ja auttoi näiden lentojen kautta yli 50.000 ihmistä.erityisesti Achen maakunnassa siellä, minne muut eivät päässeet.

Edellinen artikkeliKUA:lta tee se itse -kampanja
Seuraava artikkeliPäätoimittaja: Pyllyä saa heiluttaa niin paljon kuin huvittaa