Seimihahmot varastettiin Kokkolassa – vain Marian alavartalo jäi

seimi3

Kokkolan helluntaiseurakunta on joutunut ikävän seimivarkauden kohteeksi. Menetetyn omaisuuden arvo on noin 2000-3000 euroa. Seurakunnassa ei kuitenkaan varkaudesta masennuta. Päinvastoin se rohkaisee viemään evankeliumia eteenpäin, sanoo seurakunnan koordinaattori Reijo Ruotsalainen.

Pyhä perhe varastettiin vaatteineen päivineen kokkolalaisesta seimestä viime yönä kello 23:n jälkeen, kertoo seimen ideoinut Ruotsalainen. Siirrettävällä alustalla oleva eri puolilla kiertävä seimi ilahdutti kulkijoita varkaushetkellä Kokkolan keskustassa sijaitsevalla Ruotsalaisen kotipihalla.

– Seimeä käytetään päiväkodeissa. Sillä tuodaan lapsille joulun tunnelmaa ja ilosanomaa alkuperäisestä joulusta. Se on ollut Kokkolan kauppakeskuksessakin. Lauantaisin on jaettu glögiä ja evankeliumia siellä. Haluamme tuoda seimellä alkuperäistä joulua jouluhössötyksen rinnalle. Työllisyyden kannalta kaupallinen joulu on hyvä asia, kunhan ei unohdeta hiljentyä alkuperäisen joulun äärellä.

Ruotsalainen toteaa, että hänelle tulleista Facebook-kommenteista on luettavissa, että kokkolalaiset ovat hyvin pahoillaan seimivarkaudesta. Seimi ilahdutti kaupungilla jo viime vuonna ja sai hyvän palautteen.

Seimen Jeesus-, Maria- ja Joosef-hahmot ovat arvokkaita näyteikkunoissakin käytettyjä mallinukkeja.

– Seimi on minun ideoimani, seurakunnan vanhat miehet rakensivat sen ja somistajanaiset somistivat sen, Ruotsalainen kertoo.

Poliisille on tehty tutkintapyyntö varkaudesta. Myös seimen lampaita oli tuhottu, joten varkauden arvo nousee pariin kolmeen tuhanteen euroon.

– Epäilen, että ei ole nuoriso ollut asialla, silloin olisi lähtenyt ledivalot ja kaikki.

Miksi Mariasta varastettiin vain ylävartalo?

– Alaosa oli niin hyvin pultattu kiinni, että eivät saaneet mukaan, Ruotsalainen kertoo.

Varkaudesta huolimatta Ruotsalainen aikoo säilyttää joulumielen.

– Tämähän on pimeyden ja valkeuden taistelua jatkuvasti. Meidät on kutsuttu tähän työhön. Meidän pitää vain entistä tarmokkaammin viedä evankeliumia eteenpäin. Seimi tullaan rakentamaan uudestaan ensi lauantaiksi. Päiväkotien lapset saavat vielä hyvän joulumielen seimestä, hän vakuuttaa.

Seimivarkaudesta kertoi ensimmäisenä KP24.fi

Kuvat Reijo Ruotsalainen

seimi1

seimi2

Edellinen artikkeliLähetysmuseon kokoelmat Kulttuurien museolle
Seuraava artikkeliMaa on niin kaunis -flash mob Sellossa