Lohjalainen koulu juhlii Haitin hyväksi

Lohjan Yhteislyseon lukio tempaisee 100-vuotisjuhlaansa kunniaksi. Tarkoituksena rahoittaa ekokoulu Haitiin, jonka infrastruktuuri on edelleen vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen raunioina. Keräystavoiteeksi asetetusta 100 000 eurosta on nyt jo koossa viidennes.

Tavoitteena on mahdollisimman turvallinen, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen koulutalo. Lohjalaisen arkkitehdin Matti Kuittisen suunnittelemassa uudisrakennuksessa raunioituneiden rakennusten kiviaineksella täytetään metallikoreja ja kehikoita, joita käytetään kantavien seinien ja perustusten rakentamiseen. Aikoinaan maanjäristyksestä kärsineillä alueilla rauniot peittävät edelleen laajoja alueita. Rakennusjäte on merkittävä ympäristö- ja turvallisuusongelma. Kirkon Ulkomaanavun ja Kuittisen yhteistyössä ideoima rakennusmalli ratkaisee osaltaan myös tätä ongelmaa.

Koululaisten on tarkoitus kartuttaa varoja koulun toteuttamiseksi Myrdud-nimiseen kylään erilaisilla tempauksilla, tapahtumilla, lipaskeräyksillä sekä oheistuotteilla.

Tutustu avustusprojektin blogiin tästä.

Edellinen artikkeliLähetysseuralta 10 000 euroa Gazaan
Seuraava artikkeliKolme aloitetta aborttilain tarkentamiseksi