IS: Perinnön saaneelle kirkkoherralle ei syytettä

Miljoonaperinnön saanut pappi, joka toimii nykyisin pienen seurakunnan kirkkoherrana, ei saa syytettä perittyään miljoonaomaisuuden leskirouvalta.

Asiasta kertoo perjantain Ilta-Sanomat.

Vuoden 2011 lopussa kuolleen rouvan reilun miljoonan perintö pitää sisällään erilaista omaisuutta, muun muassa kiinteistöjä ja metsää. Testamentti oli tehty neljä vuotta ennen kuolemaa.

Ilta-Sanomien mukaan tapausta tutkittiin epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena kahden yksityishenkilön tutkintapyynnön pohjalta. Kihlakunnansyyttäjä katsoi syyttämättäjättämispäätöksessään muun muassa, että lesken ja kirkkoherran välisessä suhteessa ei ollut kyse virkatoiminnasta. Kirkkoherra itse on aiemmin kertonut, että kyse oli ystävyydestä, ja leski oli kirkkoherralle melkein perheenjäsen.

Myöskään siitä syyttäjä ei ollut löytänyt näyttöä, että leskirouva olisi ollut oikeustoimikelvoton testamenttia laatiessaan. Useimmat leskirouvan tunteneet kuvailivat esitutkinnassa häntä muun muassa ”skarpiksi”. Näyttöä ei ollut Ilta-Sanomien mukaan myöskään sille, että nykyinen kirkkoherra olisi käyttänyt silloista pappisasemaansa väärin.

Lue enemmän uutisen taustoista Kotimaa24:n aiemmista artikkeleista:

IS: Kirkkoherralle leskeltä miljoonaperintö

Tapaus miljoonaperintö herätti kirkon tekemään työntekijöilleen pelisäännöt

Edellinen artikkeliUlkomaanapu jakaa vettä Somalimaassa
Seuraava artikkeliAsiantuntijat: Raamattu kansalle -käännös ei ole luotettava