Peura: Muutto Seinäjoelle ei vaarantaisi yhteistyötä lapualaisten kanssa

Lakeuden RistiWIKIpsdKotimaa24 kysyi piispa Simo Peuralta uskooko hän lapualaisten antavan mahdollisen siirron anteeksi.

Millaisia tunteita päätös herättää?

– Vielä en lapualaisten reaktioista tiedä. Päätös on ollut vaikea myös tuomiokapitulin jäsenille, mutta kun asiaa punnittiin kokonaisuutena, tämä nähtiin parhaana vaihtoehtona. Lapualaiset ovat selkeästi ilmaisseet sen, että kaputulin haluttaisiin olevan Lapualla. Tuntuu, että päätös on pettymys lapualaisille.

Uskotteko lapualaisten antavan anteeksi mahdollisen tuomiokapitulin siirtymisen Seinäjoelle?

– En ole tällaista asiaa lähtenyt miettimään. Jos siirto toteutuu, uskon kapitulin ja seurakunnan yhteistyön pelaavan entiseen malliin. Tulemme tukemaan Lapuan seurakuntaa aivan samalla tavalla kuin tähänkin saakka.

Ostatteko vai vuokraatteko tilat tuomiokapitulille Seinäjoelta, mikäli siirto toteutuu?

– Tämä kuuluu kirkkohallituksen vastattavaksi. Se mitä Lapuan tiloille tapahtuisi tai miten uudet tilat hankittaisiin, jää kirkkohallituksen päätettäväksi.

Tuomiokapitulin päätöksen jälkeen mahdollinen muutto Seinäjoelle siirtyy kahden viikon päästä kokoontuvan hiippakuntavaltuuston käsiteltäväksi. Sen jälkeen tuomiokapitulin ja hiippakuntavaltuuston näkemykset etenevät kirkkohallituksen harkittavaksi. Jos kirkkohallitus on sitä mieltä, että tuomiokapituli siirretään Seinäjoelle, asia etenee kirkolliskokouksella, joka tekee päätöksen.

(Kuva Seinäjoen Lakeuden Rististä: Harri Blomberg/Wikipedia)

Lue myös:

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli esittää siirtymistä Seinäjoelle

Edellinen artikkeliLapuan hiippakunnan tuomiokapituli esittää siirtymistä Seinäjoelle
Seuraava artikkeliLääninrovastin mukaan Naatus on ”seurannassa” – mitä se tarkoittaa?