Pääsevätkö koirat taivaaseen?

Tuoreessa kirjassaan Kafekismus tietokirjailija-pappia Jaakko Heinimäki esittää tavallisen ihmisen kysymyksiä kirkosta ja uskosta, kuten kannattaako kirkkoon kuulua ja pääsevätkö koirat taivaaseen.

Vastaus viimeksi mainittuun kysymykseen lähtee Heinimäen mukaan raamattunäkemyksestä. Kirjaimellisesti tulkittuna koirat eivät pääse taivaaseen, sillä Ilmestyskirjassa sanotaan, että porteista eivät pääse sisään ”koirat ja noidat, irstailijat, murhaajat ja epäjumalien palvelijat…”

Heinimäki huomauttaa että listasta puuttuu monta muutakin Raamatun syntyaikoihin saataisena pidettyä eläintä, joten tässä yhteydessä koira voi tarkoittaa ihmistä, joka rinnastuu luettelon muihin ominaisuuksiin.

”Taivas merkitsee kaipauksen ja ikävän päättymistä. Pääsemistä sinne, missä rakkaamme meitä jo odottavat kuin matkalaista kotiin. Miksei siihen kuvaan sovi myöskin iloisesti häntäänsä heiluttava koira?”, Heinimäki kirjoittaa.

Kafekismus (Kirjapaja) sisältää 33 tavallisen ihmisen kysymystä ja Heinimäen salaviisaat, tiivit ja humoristisetkin vastaukset niihin.

Lue Jaakko Heinimäelle kirkon tiedonvälityspalkinto

Edellinen artikkeliPaastovinkki 6/40: Vähennä sokerin käyttöä
Seuraava artikkeliPrinsessa Märtha Louise: Lähettäkää enkeleitä Japaniin