Radio Dei: Enemmistö papeista vastustaa lähetystukien leikkauksia

Lhetysrahojen_poisto

Evankelisluterilaisen kirkon papistosta 62 prosenttia on eri mieltä Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien päätöksistä leikata tuki kolmelta herätysliiketaustaiselta lähetysjärjestöltä. Radio Dein kysyi asiaa noin 750 papilta.

Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät päättivät marraskuussa leikata tukensa kolmelta herätysliiketaustaiselta kirkon lähetysjärjestöltä, joiden ne katsovat suhtautuvan torjuvasti naispappeuteen ja seksuaalivähemmistöihin. Radio Dei kysyi evankelis-luterilaisen kirkon papeilta, onko tuen lakkauttamispäätös papiston mielestä perusteltu.

62 prosenttia papeista ei lakkauttaisi tukea järjestöiltä. 26 prosenttia katsoo, että tuen leikkaaminen on oikein. Kaksitoista prosenttia papeista ei osaa tai halua sanoa kantaansa.

Naispapeista 37 prosenttia on lakkauttamispäätöksen takana, miespapeista leikkauksen kannalla on joka viides.

Pääkaupunkiseudun eli Helsingin ja Espoon hiippakuntien papeista 40 prosenttia kannattaa ja 52 prosenttia vastustaa lähetysjärjestöjen tukien leikkaamista. Kahdeksan prosenttia ei osaa tai halua sanoa kantaansa.

Radio Dei kysyi papiston mielipidettä myös siihen, pitäisikö tuen menettäneiltä lähetysjärjestöiltä evätä kirkon virallisen lähetysjärjestön asema, kuten osa Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien vaikuttajista on esittänyt.

 62 prosenttia papeista pitää kielteisenä ehdotusta järjestöjen sulkemista pois kirkon lähetysjärjestöjen joukosta. Kolmetoista prosenttia papeista katsoo, että herätysliiketaustaiset järjestöt tulee erottaa kirkon virallisten lähetysjärjestöjen joukosta. Naispapit ja Helsingin ja Espoon hiippakuntien papit kannattavat herätysliiketaustaisten lähetysjärjestöjen irrottamista kirkosta selvästi muuta papistoa innokkaammin.

Radio Dei lähetti kyselyn sähköpostitse noin kahdelle tuhannelle Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papille 15.–22. marraskuuta. Kyselyyn vastasi noin 750 pappia.

Edellinen artikkeliMaailman vaikutusvaltaisimmat muslimit listattiin
Seuraava artikkeliKKO: Kotimaa ei syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen